Målfest när hallen firar 20 år!

20 november 2018 09:50

Efter landslagsuppehållet var det nu efter ca två veckor äntligen dags för match igen. Kais Mora IF tog sig an IBK Göteborg hemma i Idre Fjäll Arena i omgång nio av damernas Svenska Superliga

1:a perioden

Det har hunnit passera fyra minuter och 35 sekunder innan Mora tar ledningen. Mora vinner boll i egen zon och bollen går som på ett snöre från Lina, till My, till Moa Gustafsson och till Lisa Svarfvar som bara behöver stöta bollen in över mållinjen!

06:08 är det dags igen. Johanna Hultgren får en passning av Moa Andersson ut på sin vänster kan, därifrån bågar hon in mot mitten och avslutet är ett välplacerat sådant, det vill säga att den sitter i krysset.

I den 13:e minuten har Mora totalt bollinnehav och trycket mot Göteborgsmålet är enorm. Och när Anna Wijk glidit ner bakom mål och spelar in den mot Malin Alkelöw har vi också 3-0 på tavlan. Tid – 13:13.

15:19 Utökar Mora sin ledning till 4-0, Denna gång genom Elin Reinestrand som behärskat trycker in en boll från höga slottet, assist – Anna Wijk.

18:20 Mycket rörelse framför Göteborgs och med en briljant passning hittar Malin Lundquist en Ellen Gunnarsson som kan stöta in 5-0 för hemmalaget!

6-0 kommer också innan perioden är över. Åter har vi Anna Wijk som serverar Elin Reinestrand som gör sitt andra för dagen!

2:a perioden

01:17 och Powerplay Mora! Och 03:03 har vi också ett PP mål. Elin Reinestrand gör hattrick! Hon assisteras även denna gång av nr 5, Anna Wijk.

03:39 stannar klockan på när vi får 8-0. Moa Gustafsson lyckas på något mirakulöst sätt få in bollen i mål efter något som nästan liknas en pingpong match framför mål. Lisa Svarfvar noteras denna gång för assisten poängen.

04:47 och Mora tar en 9-0 ledning i matchen. Anna Wijk spelar fram till Malin Alkelöw som hur säkert som helst sätter sin andra kasse för dagen!

05:25 Har vi nytt Powerplay för Mora och denna gång tar det bara 15 sekunder innan man förvaltar det. Elin Reinestrand och Anna Wijk kör på ombytta roller. 05:40 och 10-0!

Lite mer än halva matchen har passerat när vi får bevittna Lisa Svarfvar, som på en snygg avvägt passning av Moa Gustafsson, blir fri med målvakten, rundar och väntar ner henne och sätter 11-0. Klockan stannar på 10:54.

Denna gång går det bara 30 sekunder innan vi har 12-0 i matchen. Mora vinner boll högt och Ellen Gunnarsson lyfter in bollen mot Jonna Jonsson som slår in denna på volley.

14:47. Anna Wijk får iväg en riktig projektil och den klingar härligt när den går in via ribban. Elin Reinestrand noteras för assisten och vi har 13-0.

16:24 så har vi straff för Göteborg. Och reducerat till 13-1 genom gästernas Frida Ahlstrand. Och detta mål blir även periodens sista.

3:e perioden

Det hinner bara gå 18 sekunder av perioden innan Mora utökar till 14-1 och Malin Alkelöw noteras för ett hattrick! Även denna gång står Anna Wijk för framspelningen.

06:08 – My Kippilä! Snyggt och säkert sätter hon bollen i mål på en genomskärare av Moa Andersson, 15-1.

Klockan stannar på 12:14 när Malin Alkelöw gör sitt fjärde mål i matchen, och Anna Wijk sin sjunde assist (!)

16-1 blir också slutresultatet på denna målrika afton. En match som Kais Mora IF på förhand skulle vinna och där man inte gjorde några misstag. Noterbart är att vi har två spelare som gör hattrick (Reine och Mallan) och att Anna Wijk tangerar assist rekordet i en och samma match i damernas SSL.

I nästa omgång spelar damerna borta mot Pixbo Wallenstam, ett spännande toppmöte som du ser på Sslplay.se