Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Ytterligare en finländsk landslagsspelare klar för KAIS Mora!

15 april 2024 22:00

Det är den finländska landslagsspelaren Daniela Westerlund som valt att skriva på för KAIS Mora! Westerlund kommer närmast från PSS i Borgå där hon spelat de 2 senaste säsongerna. De 2 senaste VM-turneringarna har Daniella spelat för Finland samt att hon har spelat U19-VM tidigare i sin karriär.


Det är den finländska landslagsspelaren Daniela Westerlund som valt att skriva på för KAIS Mora! Westerlund kommer närmast från PSS i Borgå där hon spelat de 2 senaste säsongerna. De 2 senaste VM-turneringarna har Daniella spelat för Finland samt att hon har spelat U19-VM tidigare i sin karriär. Hon delar även moderklubb med en spelare i KAIS Mora, Emmi Pölönen, då Westerlund också har sitt ursprung i Heinola.

Välkommen till KAIS Mora! Vill du berätta varför ditt val föll på att spela med KAIS Mora kommande säsong?

Tack så mycket! Jag var övertygad om helheten som KAIS Mora erbjuder mig som spelare och som person. Jag kan fokusera på innebandy 100% i Mora och jag tror att det kommer att hjälpa mig utvecklas som idrottare också. Jag vill ta nästa steg som spelare och även hjälpa laget till nästa nivå. KAIS Mora verkar som ett lag där spelarna mår bra.

Vill du berätta lite om din innebandyhistoria?

Jag kommer ursprungligen från Heinola (liksom Emmi Pölönen) men nuförtiden bor jag i Helsingfors. Jag har spelat i den finska ligan i 10 säsonger och de senaste 2 åren i PSS i Borgå. Jag har även spelat i SSL i Nacka IBK (20/21). Jag spelar också i det finska landslaget och har varit med i de 2 senaste VM.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare, vem är du på planen och hur spelar du?

Jag är en tvåvägsspelare som kan spela i olika positioner. Jag jobbar hårt och jag ger alltid allt på planen. Jag skulle säga att speluppfattning är min största styrka.

Beskriv dig själv med 3 ord?

Jag är glad, ambitiös och en bra lagspelare.

Har du några personliga mål med kommande säsong?

Jag vill utvecklas både fysiskt och spelmässigt. Jag kommer satsa på innebandy till 100% och hoppas jag kan ta nästa steg som innebandyspelare. Och självklart vill jag hjälpa laget så att vi kan nå våra mål som lag.

Man kommer inte undan den klassiska sportfrågan, du är klar för KAIS Mora, hur känns det?

Det känns väldigt bra faktiskt. Jag ser fram emot att flytta till Mora och börja säsongen med laget!

Anders Forsberg, ordförande i KAIS Mora:

KAIS Moras andra finska nyförvärv Daniela Westerlund har gjort över 40 landskamper och 30 poäng och många säsonger i finska ligan. Hon har även spelat en säsong i SSL med Nacka och har alltså meriter som vi så väl behöver för att bli ett slutspelslag. Daniela är en spelskicklig spelare med grymma passningar och har ett väldigt brett register.

Det blir mycket spännande att se Daniela i rött och svart i höst.

Korta fakta:

Namn: Daniela Westerlund

Nationalitet: Finland

Född: 1998

Position: Back

Fattning: Left

Moderklubb: SB Heinola

Nuvarande klubb: KAIS Mora

Läs även om den att den finländska landslagsspelaren Ella Sundström skrivit på för KAIS Mora HÄR