Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 2 matcher
Söndag
27 Feb 2 matcher
Torsdag
03 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match

Jenny Axelsson - rutinerad rookie

9 maj 2021 20:41

Jenny Axelsson - rutinerad rookie. Efter flertalet SSL-säsonger som andremålvakt var den gångna säsongen Jenny Axelssons första som uttalad förstemålvakt.


Jenny Axelsson - rutinerad rookie. Efter flertalet SSL-säsonger som andremålvakt var den gångna säsongen Jenny Axelssons första som uttalad förstemålvakt.

Det har gått 5 säsonger sedan Jenny Axelsson flyttade till Mora och började spela för KAIS Mora. Debuten i SSL spelades den 23e oktober 2016 på hemmaplan mot Dalen, en match som slutade med vinst, 8-4. Det är en SSL-målvakt med medaljer och rutin vi fick prata med för att sammanfatta säsongen och lära känna lite bättre.

Jaha, Jenny, lite perspektiv på säsongen nu där TTG stod som segrare. Vad säger du om er säsong?

Jag är så oerhört stolt över vad vi gjorde tillsammans i år. Man skulle kunna tänka sig att det är ett sånt typiskt svar att ge ”när man fått lite perspektiv på saken, och nu när det gått lite tid”, men jag kände sån stolthet redan direkt efter sista matchen. Det är faktiskt svårt att förklara i ord. Vi går in i säsongen som utdömda KAIS Mora, som ”kanske inte ens mäktar med att ta sig till slutspel”... Väl under säsongen tar vi varenda chans vi får att sprätta alla tvivlare på näsan, och för att göra det krävs det en otroligt stark och sammansvetsad grupp med fantastiska innebandyspelare. Det har vi visat att vi är. Så ska jag beskriva säsongen i stort med ett ord så blir det; STOLTHET.

För egen del då, flera säsonger i SSL men första säsongen som uttalad första målvakt, hur var din säsong?

Ja, det är något jag faktiskt har fått lov att ha med mig under hela säsongen. Jag sa i någon intervju redan inför säsongen att jag går in i säsongen som en rutinerad rookie. Då syftade jag precis på det du skriver, att jag gjort ett gäng säsonger i SSL, men antingen som nr 2 eller i en 50/50-position, och i år är det första gången jag verkligen blir inkastad i hetluften som nr 1. Det är lätt att glömma när man väl är inne i det, att jag faktiskt gör en typ av debutsäsong i den bemärkelsen. Så det är något jag haft med mig hela tiden, som något att stötta mig på då det känns motigt! Jag ser det som så, nu är jag helt varm i kläderna - härifrån blir det bara ännu bättre.

Vid sidan av innebandyn då, jag vet att du både arbetar och pluggar? Med vad och till vad?

Finns det ett sånt liv också? Intressant! Skämt åsido så pluggar jag på distans till lågstadielärare! Inleder 5 året på högskolan till hösten och har då bara examensarbetet kvar innan jag är klar! Vad gäller jobb så är jag pedagog på Mora församling som är en del av svenska kyrkan! Där har jag hand om lite allt möjligt inom ungdomsverksamheten men fokuserar mest på konfirmationsgrupper! Däribland vår populära innebandykonfirmation som vi har tillsammans med KAIS Mora!

Hur fungerar det att plugga med både elitidrottande OCH ett jobb?

Lägg till hund och sambo på listan så har du några heltidsjobb.. å andra sidan så vet jag inte hur jag fixat något av det utan sambon. Det låter mycket, och det är det kan jag lova! Men jag gillar att ha många järn i elden och blir väldigt lätt uttråkad och rastlös utan att ha massvis att göra! Såklart kan det bli för mycket ibland, och då är det viktigaste att ha god kommunikation med alla runtomkring mig! Chefer, lärare, tränare och sambo! Tack och lov får jag bra gehör från samtliga, så vi jobbar på ett år till med plugget så ska det nog lugna ner sig lite sen! Kanske kan man skaffa en hund till då? Volontärarbeta och kanske några kaniner? Haha, så funkar jag, ungefär.

Hur ser du på kommande säsong?

Angående nästa säsong så är jag mer än taggad för att åter igen, få visa att man aldrig kan räkna bort KAIS Mora! Någon klok man sa någon gång att det sitter i väggarna hos oss och syftade på de 13 (?) raka medaljer vi tagit inom klubben. Jag kan inte annat än att instämma i att det är så det känns. Känner mig så glad och stolt över att det är just KAIS-loggan som pryder mitt första och nuvarande SSL-kontrakt!

Tack Jenny!