Lördag
23 Mar 1 match

Målkalas i Idre Fjäll Arena

27 januari 2019 13:25

KAIS Mora IF tog igår mot Malmö FBC hemma i Idre Fjäll Arena. En match som slutade med nio mål för hemmalaget när slutresultatet hade spikats till 9-2!

1:a perioden

Redan innan det hunnit passera 30 sekunder av första perioden så hade Mora ett jätteläge att göra 1-0, och kanske borde man också gjort mål. Och det är lite så den första perioden kommer att ustpela sig, det var ett Malmö som hade svårt att hänga med när Mora växlar upp tempot och spelade runt bollen. Både 1-0 och 2-0 kommer när Malmö försöker stå rätt, men blivit alldeles för passiva i den egna zonen och Mora tilläts spela runt bollen som om det knappt stod ett motståndarlag på plan alls. När Mora gör sitt tredje mål för dagen känns det som om att det är hämtat direkt från skolbänken eller taktik genomgången, det tar inte många sekunder innan dess att man brytit boll på den egna planhalva till att den sedan ligger i nät i Malmö målet - det är ett utomordentligt exempel på en omställning. Som tidigare nämnt blir Malmö alldeles för passiva för att kunna utmana Mora på riktigt i den första perioden, och när det väl kommit upp i zon eller var iväg på en farlig kontring så fanns en förstklassik Jenny Axelsson mellan stolparna i Mora målet.

2:a perioden

Nästan omgående hängde Malmö 3-1 i den andra perioden, kanske skulle det kunna göra match av detta i alla fall? Men när hela Malmö laget blir bolltittande i den tredje minuten och My Kippilä kunde servera Moa Gustafsson vilket gav Mora en 4-1 ledning och även nästa gång Mora rullar ut Malmö får vi se ett mål. Det kanske var lite mer påpassligt denna gång än de tidigare, men har man en målskytt som heter Malin Alkelöw i sitt lag, så kan man förvänta sig att de kan bli mål vart som helst ifrån. Bortsett från målen är det Malmös bästa period i matchen, de ligger närmre sina motsåndare och vill in i situationerna på ett helt annat sätt än tidigare, det blir en hel del dueller och hårt spel. Mora gör det riktigt bra, i försvaret står de som en solid mur emot Malmös offensiv. Mora får trots sin starka defensiva insats se sig själva släppa in ännu ett mål i slutet av den andra perioden, kanske slappnar man av lite för tidigt. 5-2 stod det på tavlan inför pausvilan och den sistan perioden.

3:e perioden

KAIS Mora början den 3:e period i boxplay, Malmö som har tre bollar upp till en kvittering har här ett lysande läge för reducering och arbeta sig in i matchen. Men Mora kan i sitt boxplay hålla undan Malmö utan några större bekymmer och efterföljande minuter ges Mora möjlighet att kontrollera matchen och kontrollera är det man gör, man spelar runt bollen inom laget och får Malmö till att bli det passiva lag det var från första perioden. När Mora sedan gör 6-2 i ett powerplay (där Malin Alkelöw står för ett hattrick) och bara minuten efter det, när Anna Wijk hittar Elin Reinestrand på bortre och hon sätter 7-2 känns matchen avgjord. Det är också Mora som är närmare att utöka sin ledning än att Malmö skulle få in en reducering. När det är ca fem minuter kvar får Mora ett powerplay igen, under pp:et tilldöms man ocskå straff. Moa Gustafsson får förtroendet för andra matchen i rad och är även denna gång hur säker som helst! Med 30 sekunder kvar av matchen ser My Kippilä till att snygga till siffrorna ytterligare lite och det blir tillslut en 9-2 seger för KAIS Mora.

Det är en stabil match från Moras sida, man tar tag i takpinnen direkt och låter inte Malmö få något inflytande alls. Malmö hade behövt att spela som de gjorde i den 2:a perideon för att kunna åstakomma ett avtryck i Idre Fjäll Arena, även om jag tvivlar på att de skulle kunna förändra matchbilden något avsevärt. KAIS Mora visar att man är bättre än sina motståndare på egentligen allt i tre perioden i rad.

Målskyttar KAIS Mora IF: Malin Alkelöw 3x (!), Moa Gustafsson x2, Lina Svarfvar, Johanna Hultgren, Elin Reinestrand och My Kippilä.

Målskyttar Malmö FBC: Frida Mainz Olsson och Marlene Lennartsson .

I nästa omgång av av den Svenska Superligan blir det ett seriefinal möte. KAIS Mora IF åker till Umeå och gästa IKSU. Matchen spelas den 9:e Februari 15:00, du ser den antingen i IKSU sport i Umeå eller på Sslplay.se

Närmast är det en veckas uppehåll från seriespelet för de stundande VM-kvalet där Sverige Frankrike, Norge och Danmark. KAIS Mora IF önskar Anna Wijk, Johanna Hultgren och Moa Gustafsson tillsammans med Sverige stort lycka till!