Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Måndag
23 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match

Tre nya pinnar på kontot!

2 mars 2019 21:10

KAIS Mora gavs sig inför helgen ut på roadtrip, man skulle till Lundenhallen och gästa IBK Göteborg i omgång nr 22 utav damernas Svenska Superliga. Ett Göteborg som det gått väldigt tungt för den senaste tiden och ett KAIS Mora som jagar IKSU i toppen av tabellen, och Dala-laget skulle utan större bekymmer ta med sig alla tre poängen hem, men det skulle också sättas ett nytt rekord i Lundenhallen!


1:a perioden

Efter cirka fem minuters spel är det något oväntat IBK Göteborg som tar ledningen och gör 1–0, men man kan samtidigt inte säga att det var helt oförtjänt. KAIS Mora ser dock snabbt till att kvittera och det är Johanna Hultgren som håller sig framme på en passning från Anna Wijk. Mora börjar här också att dominera bollinnehavet. 1–2 kommer också bara minuter senare, ännu än gång är det Anna Wijk som agerar framspelare och sedan är det Malin Alkelöw som står för målet. Första perioden slutar också 1–2 för KAIS Mora, där bollinnehavet förmodligen hade redovisats 95 – 5 % för Mora, verkligen en enorm dominans. Men till just farliga målchanser kan man inte säga att det är något mer än en marginell skillnad lagen emellan.

2:a perioden

Andra periodens start känns som en déjà vu, först ut att göra mål är Göteborg. Hemmalagets Linnie Ahlberg får något slumpartat in bollen i Moras mål, men kvitteringen är ett faktum. Lika resultatet står sig dock inte ens en minut, Mora vill helt enkelt mer och Moa Gustafsson smäller in en backhandvolley efter 04:15, assisterad av Moa Andersson. När Göteborg senare drar på sig en utvisning ser Mora till att utöka sin ledning ytterligare. Göteborg får mesta dels bara bevaka sitt egna mål och jaga boll, vilket tar ut sin rätt desto längre perioden pågår. KAIS Mora ser till att utnyttja sina lägen när Göteborg blir långa och bjuder på allt större ytor, så i slutet av perioden ska man gå ifrån där Frida Bäfve, Lina Svarfvar och Johanna Hultgren gör varsitt mål och ha med sig en 2–7 ledning inför den sista perioden.

3:e perioden

Den tredje perioden kändes som att den mer eller mindre bara spelades av. Göteborg gjorde egentligen ingenting för att KAIS Mora skulle känna sig hotade så perioden fortsatte i samma genre som tidigare, ett KAIS Mora med ett enormt bollövertag men också ganska jämt fördelat om man just räknar farliga målchanser. En stolpträff är det närmsta publiken får se till ett mål då den avslutande perioden slutar mållös.

IBK Göteborg spelar ”sitt spel”. Det är fyra spelar som krymper till en ytterst liten box framför eget mål, ”parkera bussen” om man så vill kalla det, och sedan en spelar på topp som springer på allt. Och i början av säsongen var detta något som också gav utdelning, i alla fall mot lagen på den undre halvan av tabellen, lag som har det svårt att ”föra” matcherna, och då räcker det med att spika igen och vänta på sina motståndares misstag. Men när man möter ett lag som KAIS Mora som mer än gärna för matchen och håller i boll, då räcker det inte på långa vägar. Även om KAIS Mora egentligen har betydligt mycket mer att ge än vad det visade upp idag. Men det är svårt att motivera sig alla gånger och speciellt i en match där de vet att de egentligen ska vinna 10 av 10 gånger, men så nonchalanta som man stundtals var idag bör man ändå råda bot på. Och med en sådan kvalité som man besitter inom sitt lag så bör man kunna få ut lite mer fart och initiativ än vad man visat upp just idag. Annat blir det av nästa vecka då man ska revanschera sig mot ett annat Göteborgslag, nämligen Pixbo Wallenstam.

Målskyttar KAIS Mora: Johanna Hultgren x2, Malin Alkelöw x2, Moa Gustafsson, Frida Bäfve och Lina Svarfvar.

Poängbäst i KAIS Mora: Anna Wijk med tre assister, vilket också innebar hennes 53:e assist för säsongen och nytt assist rekord i SSL!

Men "Anna Wijk kan inte bara göra assister utan hon verkar också kunna bygga sarg" för att citera kommentatorn på Sslplay.se. Så kom och se när KAIS Mora tar sig an Pixbo Wallenstam på söndag hemma i Idre Fjäll Arena, så kanske du får se Anna Wijk göra en assist och kanske också bygga lite sarg! Söndag 10 mars, 17:00. Vi ses där!