Lördag
23 Mar 1 match

Årets sista hemmamatch gav tre poäng

18 december 2018 14:00

Siffrorna blev tillslut 6-4 när Kais Mora IF tog emot IBK Dalen hemma i Idre Fjäll Arena. En seger som var långt ifrån given och kamp om varenda boll blev receptet till segern.

1:a perioden

I en intervju med tränaren Christoffer Suominen inför matchen mot IBK Dalen talade han om att han ville se sitt lag sätta de taktiska detaljerna i 60 minuter. Men redan efter fem spelade minuter utav den första perioden hade han fått se sitt lag släppa in två mål.

Först gjorde Clara Forssén 0-1, 04:04, assisterad av Wilma Johansson.

Sedan vid 05:01 fick publiken se Dalens Nathalie Hjertberg gör 0-2.

Och vid tiden 08:52 hade Dalen utökat sin ledning ytterligare. 0-3 satte Amanda Skyltbäck, assisterad av Camilla Lundin.

Kais Mora skulle dock hämta upp tremålsunderläget innan perioden var över, upphämtningen började 14:12 och 1-3 sattes när Malin Alkelöw tacksamt fångat upp en boll framför Dalen målet och där dragit målvakten, hon assisterades av Anna Wijk.

2-3 satte My Kippilä vid tiden 15:32, ett riktigt kanonskott från hennes backposition. Framspelningen stod Lina Svarfvar för.

3-3 kom också med mindre än minuten ifrån förra målet, återigen Anna Wijk och Malin Alkelöw i samarbete. Anna med lyftningen framför Dalen kassen och Malin med Volley avslutet! Tiden, 16:13.

2:a perioden

02:58 in i perioden återtog Dalen ledningen i matchen. Nathalie Hjertberg gjorde sitt andra för dagen, framspelad av Camilla Lundin.

13:02 fick Lina Svarfvar sitta av en två minuters utvisning för otillåten träningen. Moras boxplay såg till att hålla Dalen borta från ytterliggare ett mål.

18:16 in i perioden plockar Johanna Hultgren ner en långboll av Frida Bäfve. Och med ett tungt avslut i första krysset såg hon till att det nu stod 4-4 i matchen.

I spel fem mot fyra för Mora och med två sekunder kvar av perioden tog Mora också ledningen. Åter var det Johanna Hultgren som hittade samma maska i nätet som innan, denna gång med ett direkt avslut på en diagonalpassning av Anna Wijk.

3:e perioden

Den avslutande perioden bjöd endast på ett mål och det signerat My Kippilä. I den 16:e minuten plockar Kippilä ner en studsande boll vid mittplan, tar sig förbi två Dalen spelare och placerar sitt avslut i de bortre krysset. Hon assisteras av Moa Andersson.

När det är dags att summera matchen är det en stark laginsats som gör att Mora arbetar ikapp underläget, för att sedan gå om och hålla undan. Och med tre intjänade poäng och med halva grundserien avklarad befäste Mora också sin 3:e placering i tabellen inför den stundande julledigheten. I Nästa match av damernas SSL ser du Kais Mora IF gästas av Warberg IC hemma i Idre Fjäll Arena, Söndagen 6:e Januari, 17:00 (2019!)