Karlstad IBF på besök i Idre Fjäll Arena

16 februari 2019 12:50

Karlstad IBF eldade länge på med sin energi när man besöket KAIS Mora IF och Idre Fjäll Arena igår. Men till slut gav Moras massiva bollinnehav utdelning och när man kollar i backspegeln så är man nog nöjda över sin insats och inspelade poäng!

1:a perioden

Första perioden blev en tuff tillställning. Kais Mora var det lag med mest boll och flest chanser, men Karlstad öste verkligen på med energi och gav allt och lite till i det fysiska spelet. Detta samtidigt som domarna släppte på vid sargerna. Karlstad var också, lite förvånande, det laget som tog ledningen. Efter cirka fem minuters spel gör man 0-1 på en omställning. Men bara någon minuter senare, när Louise Wickström sliter hårt nere vid sarg hörnet, hittar upp till Caroline Rosenberg som spelar in bollen till en fri Ellen Gunnarsson framför Karlstad målet så har man kvitterat till 1-1. Karlstad tilldöms även en straff i den första perioden, men Jenny Axelsson som bevakar Mora kassen såg otroligt stabil ut och det var fortsatt 1-1. Resultatet och det fysiska och intensiva spelet höll sig även perioden ut.

2:a perioden

Även den andra perioden började som den första hade utspelat sig. Karlstad som eldade på varandra och ett spel nere på planen som blev mer och mer fysiskt, från båda lagen. Men precis som i första var det Mora med egentligen alla lägen, vi fick emellertid vänta ända till den åttonde minuten innan vi fick se ett nytt mål. Och det var en riktig upprullning, där Karlstad inte lånar bollen en enda gång underbytet. Tillslut är det i alla fall Moa Andersson som hittar över med en diagonalar till Moa Gustafsson som sätter den med ett direktavslut, 2-1. När Karlstad sedan får en två minuters utvisning, som hängde i luften, passade Malin Alkelöw på att utöka Moras ledning på passning av Johanna Hultgren. Och efter 3-1 målet går luften lite ur Karlstad, de försöker men hittar inte samma intensitet som tidigare vid sitt avbytarbås. KAIS Mora tar över alltmer, och efter ett par minuter med spel mot ett mål sätt Anna Wijk 4-1 med ett välplacerat distansskott.

3:e perioden

Om KAIS Mora hade mycket boll och målchanser i de två tidigare perioderna var det ingenting jämnfört med den tredje. Men det dröjde hela, jag säger hela i det här fallet, fem minuter innan Mora gjorde mål. 5-1 kom efter att Moa Gustafsson kunde stöta in sin egna retur och 6-1 kom i bara något byte efter, Johanna Hultgren med en lång löpning med boll och ett distinkt avlsut intill den bortre stolpen. Karlstad tar sedan en ny två minuters utvisning och ett Mora med ett omfattande tryck efter att utöka sin ledning. Målet dröjde trots allt till efter pp:et när Alexandra Terner vinner boll högt och serverar Louise Wickström som sätter sitt första KAIS Mora mål! KAIS Mora ska också till att dömas till en utvisning i matchen. Och i boxplay så kan man väl säga att man förvaltar det på bästa sätt, vinner boll, ställer om där en Anna Wijk mer eller mindre blir fri från halva plan och vi har efter det 8-1 på resultattavlan. Även 9-1 och 10-1 ska komma innan Moras målkavalkad är klar, målskyttar vid målen är Jonna Jonsson och Frida Bävfe! Karlstad ska till att reducera i slutet av matchen och denna gång är det Karlstad som gör mål i boxplay.

En intensiv och fysiskt match där Karlstad länge försökte hänga på KAIS Mora får man väl säga, det kändes lite som att de kämpade för sin överlevnad men att KAIS Mora i det här fallet var dem övermäktiga. KAIS Mora med en omfattande dominans som ökande desto längre matchen pågick. Nu är det bara att ladda om batterierna för att ta sig an Täby FC IBK imorgon söndag, matchen ser du bäst via Sslplay.se.

Målskyttar KAIS Mora IF: Moa Gustafsson x2, Anna Wijk x2, Ellen Gunnarsson, Malin Alkelöw, Johanna Hultgren Louise Wickström, Jonna Jonsson och Frida Bäfve.

Målskyttar Karlstad IBF: Carolina Karlsson och Amanda Berggren.