JIK

Svängig tillställning när JIK gästade Mora

8 mars 2022 20:45
EFTER MATCH

JIK gästade Idre Fjäll Arena under tisdagskvällen för match mot KAIS Mora och det var ett avslappnat Jönköpingslag som kom till spel i en svängig tillställning. Men trots en stark insats, föll man till slut med uddamålet 3-2.

Båda lagen startade i ett rasande tempo och spelet gick fram och tillbaka över planen. Mora skapade ett par möjligheter inledningsvis, men det var JIK som skulle ta ledningen efter sex minuters spel genom Julia Adolfsson, när hon tryckte till bollen efter pass av Alma Karlsson. En bra start för Jönköpingslaget och trots att det var tredje matchen på fem dagar för JIK, så såg man piggast ut.

Efter målet kontrollerade JIK den första perioden på ett bra vis och man tillät inte hemmalaget att komma allt för nära. De chanser som hemmalaget lyckades skapa var aldrig riktigt farliga, utan Loella Andersson som var tillbaka i kassen hade full koll. Med 19 sekunder kvar av den första akten skadades Emma Thorsson då hon i en närkamp med en Mora-spelare föll över sargen och gjorde sig illa ordentligt. Inte alls roligt för JIK. Dock gjorde gästerna en stark period och ledde också efter densamma.

– Jag tycker att vi har kommit in i matchen bra, säger Alma Karlsson

Mora inledde den andra perioden piggast och inom loppet av ett par minuter hade man skapat ett par möjligheter. Till slut skulle kvitteringsmålet också komma efter ett kanonskott av Ulla Valtola. Hemmalaget var sedan nära att ta ledningen, men Loella Andersson stod för kanske säsongens räddning och lyckades avvärja chansen. JIK spelade sig åter in i matchen efter Moras chocköppning och Greta Koponen hade bland annat en fin dubbelchans. JIK fortsatte att skapa möjligheter, men Jenny Axelsson i hemmakassen spelade bra.

Mora tog dock ledningen efter att Tess Nilsson lyckades att överlista Loella Andersson och sprätta upp i nättaket. Men passningen rätt igenom JIK:s försvar från Felicia Karls Knutsson var inte alls fel. Men glädjen varade inte länge för hemmalaget och bara strax därefter klippte Elin Rejgård till på bollen efter ett vaket pass av Clara Olofsson och vi hade kvitterat 2-2. Spelet fortsatte att svänga fram och tillbaka utan något direkt ordnat spel. Vilket gjorde att vi hade likaläge inför den tredje akten.

– Vi sa att vi skulle avsluta säsongen så bra som möjligt, så det var bara att gå all in, säger Alma Karlsson

Julia Adolfsson var riktigt nära att ge sitt JIK ledningen redan efter ett par minuters spel i den tredje akten, men tyvärr träffade bollen ribban. Passningen kom från Emma Thorsson som var tillbaka i spel. Mora var dock inte oävna och man sökte sätta press på JIK, men gästerna spelade avslappnat och framför allt hade man Loella Andersson i kassen. Men man skulle få kapitulera en trdje gång, efter att Alma Kilpeläinen valt hel fel väg mellan två attackerande Moraspelare framför eget mål. Vi hade ledning för hemmalaget 3-2.

Gästerna kämpade för att få till en kvittering, men man kom inte närmare och trots en stark insats fick man se sig besegrade med 3-2.

– Vi försökte hitta genom deras box, men passningarna ville inte fram. Just nu är det svårt att vara nöjd när vi gör en sån här insats. Vi ger inte upp bara för att vi redan är ute, utan vi vill vinna i alla fall. - säger Elin Rejgård efter matchen