Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 2 matcher
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Fredag
24 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
20 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Mora
MORA

”Känslan är skön inför säsongen helt enkelt”

22 september 2020 11:10
SSL DAM

”Tjejerna vet att det inte finns några genvägar och när man möter en av de senaste årens giganter så vet vi att det är ett hårt jobb som krävs för att vi ska få med oss några poäng.” Det säger SSL dams huvudtränare Marko Palosaari inför lördagens premiärmatch i SSL mot KAIS Mora.


Hej Marko. På lördag drar SSL säsongen igång efter en oväntad lång försäsong. Hur har våren och sommaren varit för er i laget med tanke på pandemin. Har ni ändå kunnat träna på som vanligt?

”Hallå Niklas! Ja äntligen drar vi igång. När jag kom in i laget i maj så körde tjejerna redan på för fullt med Muskelcentrum vid rodret. Vi har självklart, precis som alla andra, haft restriktioner när vi träffats och försökt hantera pandemin på bästa sätt utifrån från våra förutsättningar. Vi har även varvat gymmet med en hel del utomhusträningar. Vi har helt enkelt försökt göra det bästa av situationen och det har fungerat bra även om vår grupp också drabbats av pandemin.”

Ni har fått in några nya spelare i laget och du är ny på tränarposten inför den här säsongen. Känns det som att ni kommit ihop som grupp redan nu?

”Som du säger så är det mycket nytt i år, inklusive undertecknad. Detta till trots så tycker jag att gruppen kommit ihop sig väldigt snabbt rent socialt och det är en bra mix av olika personligheter. Laget kommer alltid i god tid före träningarna, umgås och hänger i våra utrymmen. Känslan är skön inför säsongen helt enkelt.”

Är det någon av de nya spelarna som sticker ut och som vi ska ha lite extra koll på framöver?

”Naturligtvis bör man se upp med den finska trion i år, de har producerat en hel del under försäsongen. Moa Svanström föregick med ett gott rykte och jag tycker att hon imponerar mer och mer.”

Vad är den största skillnaden mellan årets upplaga av Sirius i SSL dam jämfört med tidigare år?

”Svår fråga med tanke på att jag själv haft fokus på annat håll tidigare. Vi har gjort en hel del mål i matcherna på försäsongen och det är kanske en skillnad mot tidigare. Däremot gäller det att vi får till defensiven precis lika bra som föregående säsonger.”

Vilken typ av spel kan vi förvänta oss av Sirius i år? Hur vill ni spela innebandy?

”Vi får spela efter våra resurser, när vi möter de mer namnkunniga lagen så då får vi jobba hårt i defensiven och krydda det med ett effektivt kontringsspel. Jag har dock förhoppningen om att vi ska kunna föra en del matcher och mala ner motståndet också. Det kommer i alla fall vara ett glatt gäng som tar sig an årets utmaning och jag hoppas vi får ut den glädjen i vårt spel också.”

På lördag är det seriepremiär mot KAIS Mora. Vilka förväntningar har du på den matchen?

”Vi har visat på bra höjd i spelet under försäsongen och jag tror att om vi spelar på den nivån vi visat i flera matcher så kommer det bli en bra och underhållande match. Tjejerna vet att det inte finns några genvägar och när man möter en av de senaste årens giganter så vet vi att det är ett hårt jobb som krävs för att vi ska få med oss några poäng.”