23 Mar 1 match

Seger i daladerbyt

9 oktober 2019 11:35

Där kom den första trepoängaren för säsongen när man besegrade IBF Falun Ungdom i slaget om Dalarna.

Det behövde bli omgång tre innan KAIS Mora skulle vakna till liv på riktigt och det under en mycket känslofylld tillställning under tisdagskvällen i Idre Fjäll Arena när IBF Falun Ungdom kunde besegras med 5-4.

Första matchen för säsongen där KAIS Mora visar en del av den enorma kapaciteten man besitter och spelar med ett stort självförtroende och bra tempo, trots det så ligger man under med 0-1 efter ett boxplay i första perioden.

När den andra perioden startar så gör man det med ett powerplay och som man gör det när man bara behöver 28 sekunder på sig för att ge Johan Tomth de läget han behöver för att göra 1-1. Sen tar det ett par minuter innan IBF Falun Ungdom kan återta ledningen igen men Bobby Edberg håller inte med och genom en finurlig delikatess kan han 11 sekunder senare kvittera, men Falun U ville annat och kan återigen återta ledningen vi att skott från kanten.

Joakim Westman tyckte att det får räcka nu och att han haft tillräckligt med lägen så på en fin passning från Bobby trycker han till med ett direktavslut stolpe in och lagen är igen lika med 3-3, sen kommer en följd av utvisningar i en period där det är mycket oklart gällande vilken nivå som ska tillåts ute på banan.

Det hela börjar med att KAIS Mora får spela med två spelare mindre på banan och som man gör det. Efter en och halv minut så kommer Erik Nilsson loss i en vändning och blir stoppad med en arm som resulterar i en utvisning för Falun U och nu är det spel tre mot fyra som gäller men bara sekunder efter att den förra utvisningen för Falun U så åker man på en till tvåminuters utvisning och nu är det spel tre mot tre i ett par sekunder innan KAIS Mora kan få in sina killar på banan och spela powerplay. 19:10 i andra perioden får man också utdelning i powerplay via Emil Hedström som kan ge KAIS Mora en 4-3 ledning in i tredje perioden.

Fem minuter in i tredje perioden tyckte IBF Faluns bästa spelare för kvällen Nicklas Dalbjer att det var dags att göra något och skjuter 4-4 till sitt Falun, kort där efter så får KAIS Mora en straff som ska slås av Emil Hedström men en tät Falunmålvakt räddar och håller sitt lag kvar vid lika. Bara en minut efter straffen så kan Eric Westlund dra dit 5-4 målet som också blev slutresultatet men innan perioden var färdig så skulle det bli ett ställningskrig ända in till slutsignalen.

Ett extra plus till Johan Tomth som visar vilken fantastisk spelare han är och inte bara med sitt spel visar vägen utan visar även vägen på bänken och i omklädningsrummet, sen ska vi lyfta fram William Tara Eriksson som gör sin första match som back och gör det mycket kontrollerat och moget. Sen har vi en riktigt engagerad och härlig publik som vi är väldigt glada över, nästa gång vi får träffa er är under hemmamatchen mot Skälby söndagen den 20 oktober klockan 14:00 men innan dess så ska herrlaget bege sig till Uppsala på lördag för att spela mot IBK Uppsala Teknologerna.