Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Anton Czitrom tillbaka i KAIS Mora!

31 oktober 2023 06:00

Anton Czitrom har tidigare varit tränare i KAIS Mora, närmare bestämt som assisterande tränare i Divsion 1 herr och som huvudtränare för JAS under två säsonger. Nu är det dags för Svenska Superligan!


Anton Czitrom har tidigare varit tränare i KAIS Mora, närmare bestämt som assisterande tränare i Divsion 1 herr och som huvudtränare för JAS under två säsonger. Nu är det dags för Svenska Superligan! Anton kommer att vara assisterande tränare i SSL-laget från och med den 1:a december.

Antons senaste tränaruppdrag var som huvudtränare i Gjelleråsen i Norge, damelit, under en och en halv säsong och har även haft tränaruppdrag i IBF Dalen och KIS Köping.

Välkommen tillbaka till KAIS Mora! Hur känns det att återvända till Mora?

Tack så mycket! Det känns bra, jag trivs väldigt bra i staden och gillar verkligen KAIS Mora som förening, så när intresset dök upp efter att jag lämnat GIF så var det tillslut ett enkelt val!

Sist var det division 1 och JAS för din del i KAIS Mora och nu blir det SSL, hur går tankarna kring det?

Jag ser tillbaka på många fina minnen där jag lärde mig massor av att jobba med Peter Wallin i division 1 och genom att ha huvudansvaret för JAS. Att coacha i SSL har länge varit ett stort mål för min karriär och som jag jobbat hårt för och nu är jag där, det är en chans som inte många får. Laget är riktigt bra och det gäller att vi tillsammans fortsätter det hårda arbetet framåt. Att nu få möjligheten att bidra med mina styrkor i världens bästa liga och att få jobba med både Uffe och Lollo är något som jag verkligen ser framemot!

Efter att du spenderat tid i Norge som tränare, vad skiljer norsk innebandy mot svensk?

Det som skiljer mest är helt klart tempot på planen och tekniken/skickligheten på individuell spelarnivå.

Det går på det stora hela åt rätt håll skulle jag säga och Norge har helt klart möjligheter att dubbla antalet spelarlicenser inom en tio års-period om dom prioriterar rätt, men har fortfarande en lång väg kvar att gå inom innebandyn och framförallt i synen på- och skillnaden mellan bredd- och elitnivå.

Har du något särskilt som du ser fram emot med kommande uppdrag?

Det jag ser fram emot mest just nu är självklart att få göra SSL-debuten hemma i Idre Fjäll Arena inför Mora-publiken, jag har saknat vår arena. Det känns helt rätt att den nu blir i KAIS. Självklart ser jag även fram emot att vi som lag gör det som krävs för att minst hålla oss kvar, för SSL hör hemma i Mora!

Tack Anton, och välkommen tillbaka!