Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 2 matcher
Söndag
27 Feb 2 matcher
Torsdag
03 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match

Estländsk landslagsspelare ansluter till herrlaget

3 augusti 2022 11:10

Det har varit klart ett tag och nu kan vi äntligen presentera Morten Talviste. Den fartfyllda backen ansluter från estländska mästarlaget Sparta Spordiselts.


Morten var på besök i Mora i början av juni och bekantade sig med klubben, flera spelare och orten. Ganska omgående kände alla parter att det kändes mycket bra. Här får ni veta lite mer om honom och så småningom se honom i Idre Fjäll Arena.

Hejsan! En ny klubb, liga och stad. Hur är dina tankar och känslor inför det?

Ser verkligen fram emot att bo och spela i Mora. Gillade småstadsstämningen, där allt är nära och alla känner alla. Verkade som en härlig gemenskap. Angående innebandy har jag inte så många tankar då jag bara har spelat i ett land och en liga. Är verkligen peppad på att spela och träna i Mora och hjälpa laget så gott jag kan.

Berätta lite om dig själv.

Kommer från Estland och är 24 år gammal. Jag har spelat innebandy sedan 2004, vunnit estniskt mästerskap 2021 och 2022. Jag var också en del av det estniska landslaget i WFC-kvalet 2020 och WFC i Helsingfors 2021. På min fritid gillar jag att vara aktiv och spendera tid utomhus.

Vad tror du om nästa säsong och vilka förväntningar har du?

Jag vet att laget är starkt och hoppas verkligen att vi kan vara med och slåss om avancemang till allsvenskan. Vet att det är något vi är kapabla till men inom sport vet man aldrig. Mitt egna mål är att bidra till laget så mycket jag kan och växa som spelare. Jag är inte säker på vad jag kan förvänta mig men jag är 100% redo för utmaningen och är exalterad över att möta helt nya lag och motståndare.

Tack och varmt välkommen till KAIS Mora.

Tack själva, nu jädrar kör vi.