Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Tvillingar klara för KAIS Mora!

31 maj 2023 19:33

Det är Malin och Emma Hansson som har valt att skriva på för KAIS Mora! Systrarna Hansson med rötterna i Hedemora har de senaste säsongerna spelat i IBF Faluns SSL-lag och dessförinnan i både SSL och Division 1 i Falun. Malin spelar som forward och Emma spelar som center.


Det är Malin och Emma Hansson som har valt att skriva på för KAIS Mora! Systrarna Hansson med rötterna i Hedemora har de senaste säsongerna spelat i IBF Faluns SSL-lag och dessförinnan i både SSL och Division 1 i Falun. Malin spelar som forward och Emma spelar som center.

Välkommen till KAIS Mora! Varför föll ditt val på att spela med KAIS Mora kommande säsong?

Malin: Mitt val föll på KAIS Mora då jag fått en väldigt bra bild av föreningen samt tränarna. De har även en spännande satsning på gång som jag vill vara en del av. För min individuella utveckling känns det som ett steg i rätt riktning samt att jag vill testa något nytt, ny miljö, nya spelare och spelsätt.

Emma: Jag har fått en väldigt bra bild av föreningen, tränarna och de mål som de har. Det känns som ett bra steg i min egna utveckling och det ska bli kul att testa något nytt.

Vill du berätta lite om din innebandyhistoria?

Malin: Jag började med innebandy i Hedemora där jag växte upp. Sedan flyttade jag till Falun för att gå NIU Innebandygymnasium där. Sedan har jag fortsatt att spela i Falun där jag efter ett tag i division 1 blev uppflyttade i SSL-laget. Efter två år där så tog jag studenten. Under denna period tog jag USM-silver samt var delaktig under finnkampen. Sedan valde jag att fortsätta min resa i Faluns SSL-lag tills jag nu valt att fortsätta min resa i KAIS Mora.

Emma: Jag började spela innebandy i Hedemora när jag var runt 8-9 år. Vi flyttade sedan till Falun för att gå NIU och spelade då ett år med Falun i division 1 och JAS för att året efter bli uppflyttade till SSL-laget som jag spelat i fram tills nu. Jag har också spelat i juniorallsvenskan (JAS) där vi avslutade med att ta USM-silver.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare, vem är/blir du på planen och hur spelar du?

Malin: Som spelare vill jag sprida mycket energi, på planen är jag väldigt aggressiv och vill spela med mycket fart, gå rakt på kasse och har en styrka i att röra mig på målfarliga ytor och hitta snabba avslut.

Emma: Jag skulle säga att jag är en bolltrygg spelfördelare med mycket fart som alltid vill framåt mål. Jag jobbar över hela banan och vill också alltid ge energi till mitt lag.

Beskriv dig själv med 3 ord?

Malin: Hetsig, energifylld och vinnarskalle.

Emma: Energifylld, omtänksam, målmedveten.

Har du några personliga mål med kommande säsong?

Malin: Jag har många personliga mål, som spelare vill man alltid bli bättre. Jag vill ta flera kliv som innebandyspelare och kunna ta mig an olika roller i ett lag. Samt att jag själv och laget ska kunna komma så långt som möjligt.

Emma: Jag vill utvecklas så mycket som möjligt som innebandyspelare och ta nästa kliv i min utveckling. Men jag vill även att vi som lag ska ta oss så långt som möjligt.

Du är klar för KAIS Mora, hur känns det?

Malin: Det känns otroligt kul och jag är väldigt taggad och spänd för en ny utmaning. Det ska bli kul att träffa alla spelare och tränare och börja träna ihop. Jag är otroligt taggad på kommande säsong!

Emma: Det känns väldigt bra att spela med KAIS Mora kommande säsong. Det ska bli roligt att testa något nytt och jag ser fram emot att träffa laget!

Assisterande tränare Lars-Olov Olsson:

-Riktigt kul att Emma och Malin, som båda, var och en för sig, är riktigt duktiga innebandyspelare, nu valt att komma till oss! Vi har följt dem under lång tid och ville ha dem hos oss redan till gymnasiet. Vi får in två spelare som är unga, ambitiösa och som gör det hårda jobbet varje dag för att utvecklas!

-De är spelare som spelar med hög fart och intensitet och som är duktiga att skapa och ta var på målchanser. De har nu under några säsonger fått värdefull rutin på SSL-spel och vi är övertygade om att vi kommer få se dem ta ytterligare kliv till att bli riktigt bra elitspelare hos oss!

Korta fakta:

Namn: Malin Hansson

Född: 2003

Fattning: Left

Position: Forward

Moderklubb: IBF Hedemora

Nuvarande klubb: KAIS Mora

Meriter: USM-silver

Namn: Emma Hansson

Född 2003

Fattning: Left

Position: Center

Moderklubb: IBF Hedemora

Nuvarande klubb: KAIS Mora

Meriter: USM-silver