Nybliven Schweizisk mästare klar för KAIS Mora!

2 maj 2019 19:29

Det är forwarden Elsa Frisk som är klar för KAIS Mora till kommande säsong.


Elsa kommer närmast från Kloten-Dietlikon Jets, som nyligen vann superfinalen mot Piranha Chur i Schweiz. Elsa gjorde 4-4-målet med 3 minuter kvar i finalen där sedan Kloten-Dietlikon kunde avgöra i sudden death. Elsa Frisk har även rutin från Svenska Superligan där hon spelat tre säsonger med IBK Dalen.

Du är klar för KAIS Mora till kommande säsong, hur känns det?

  • Det känns väldigt roligt och spännande att få komma till ett bra lag med otroligt duktiga innebandyspelare och en förening som lägger så stort fokus på just damlaget.

Varför valde du att spela för KAIS Mora? -Jag valde KAIS Mora då det är en förening som vet vad dom vill åstadkomma och vilka mål dom har och för att jag tror att med dom har jag en stor möjlighet att kunna utvecklas som innebandyspelare.

Vad har du för mål med kommande säsong i KAIS Mora? -Mitt mål är att komma in och hitta min plats i laget samt att kunna göra en bra säsong ifrån mig.

Beskriv dig själv som innebandyspelare? -Som innebandyspelare skulle jag beskriva mig själv med ett bra spelsinne som gillar att spela med både fart i benen och på bollen och som alltid ger det yttersta för att laget ska vinna.

Beskriv dig själv som person med tre ord? -Målmedveten, Omtänksam & Energisk

Har du några förväntningar på kommande säsong?

  • Förväntningarna inför säsongen är att både jag och laget ska kunna utföra en bra säsong och självklart ta oss så långt som möjligt!

Vad ser du fram emot mest just nu? -Just nu ser jag nog mest fram emot att få komma igång att träna tillsammans med laget och sen seriepremiären såklart!

Börje Sundqvist, damansvarig KAIS Mora:

-Efter ett par år i SSL har Elsa den senaste säsongen spelat i schweiziska högsta ligan, här har hon skaffat sig erfarenhet både som innebandyspelare och människa. I helgen som var spelade hon en betydande i roll i den schweiziska superfinalen och hon fick kröna sin utlandssejour med ett guld. I KAIS Mora ser vi att Elsa kan utveckla sitt spel ännu mer, hon blir ett värdefullt tillskott till lagbygget inför nästa säsong.

Korta fakta Namn: Elsa Frisk Född: 1996 Fattning: Left Meriter: schweizisk mästare med Kloten-Dietlikon Jets Moderklubb: Hudik/Björkberg IBK Nuvarande klubb: KAIS Mora IF