Carl Tara-Eriksson, KAIS Mora, spelar U19-VM i innebandy för USA. World Floorball Championship Men’s U19 (WFC MU19), spelas 2019 i Halifax, Nova Scotia, Kanada 8-12 maj.

8 maj 2019 08:29

Carl, som har dubbelt medborgarskap - Sverige och USA, spelar för andra gången i rad (tidigare 2017), med USAs landslag Team USA. I Sverige spelar Carl till vardags i KAIS Mora. Med sina meriter i KAIS Mora och spel i divison 3, Juniorallsvenskan samt tidigare i distriktslaget för dalarna har Carl blivit uttagen till spel med USAs landslag samt på plats i Halifax blivit utnämnd till lagkapten.

Landslaget samlades i Halifax redan 4 maj för uppladdning och träning.


-Spelarna i laget är utspridda på ett stort område över hela USA och i Europa, därför är en samling väldigt viktigt för laget, en möjlighet att på kort tid spela ihop oss, säger Carl.

Utvecklingslaget har haft samlingar och även spelat i cuper både i USA och i Sverige som uppladdning inför U19 VM. Den 6 maj spelas en officiell landskamp mellan USA och Nya Zeeland i träningssyfte för att få matchträning innan allvaret startar den 8 maj.

I första matchen i grundspelet står Polen för motståndet. -Det blir en tuff match, eftersom Polen åkte ur A-divisionen förra VM 2017 och de killarna är nog sugna på revansch. Vi ska ge dem en rejäl match, säger Carl.

USA spelar i B-divisionen, grupp C och de lag som USA ska möta i grundspelet förutom Polen 8/5, är Ryssland 9/5, och Japan 10/5. I A-divisionen spelar de mer rutinerade lagen som t ex Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien.

I USA är innebandy fortfarande en ung sport med få spelare, trots landets storlek och invånarantal.

-Vi spelar för att utveckla och bygga upp innebandyn I USA. Med ett landslag som syns och är med på VM hoppas vi att intresset ökar och att sporten växer i USA. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet, ledarskap och spelförståelse till laget. Det ska bli riktigt roligt att få kliva på VM arenan igen med killarna i laget, möta andra landslag och mäta sig med spelare från hela världen, avslutar Carl.