Fredag
27 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Söndag
12 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match

Innebandygymnasiet och KAIS Mora

18 oktober 2022 13:16

Sedan starten 1999 har föreningen samverkat med Innebandygymnasiet i Mora. Många spelare har via skolan och klubben tagit sig ut i innebandyvärlden på såväl nationell som internationell elitnivå. För att nämna några så har vi bl a Moa Gustafsson, Moa Andersson, Jonas Svahn, Matteus Gavatin och Therese Karlsson.

Nu är det dags för ännu en kull, den 24:e i ordningen att söka, nämligen alla som är födda 2007. Här kan du läsa lite om vad som händer framöver och hur du kan göra för att kanske vara en av dem som får plats med start ht-2023.


Redan nu på måndag 24 okt är det besöksdag på innebandygymnasiet. Mora Gymnasium erbjuder både NIU (Nationell idrottsutbildning) samt LIU (Lokal idrottsutbildning). På besöksdagen får du reda på skillnaden mellan de olika utbildningarna.

Du kommer under dagen dessutom få testa på och bekanta dig med omgivningen, träna samt träffa andra likasinnade spelare. På kvällen deltar du i en klubblagsträning där kanske dina blivande lagkamrater och tränare är.

Vill du delta i den besöksdagen så anmäler du dig via detta formulär

När det gäller just NIU utbildningen så är sista sökdatumet 1 december.

Ansökan till NIU sker via Svenska Innebandyförbundets hemsida. Här kan du också läsa mer ingående om vad det innebär och vilka möjligheter som kan finnas.

Vi nämnde några spelare inledningsvis. Så här säger landslagsspelaren Moa Gustafsson om sin tid i Mora.

-Mina tre år på innebandygymnasiet har betytt sjukt mycket! Jag hade inte vart där jag är idag utan dessa år. En fördel är att man får möjlighet att träna på det individuella på skoltid, då man ofta inte har tid för sånt på kvällstid med laget. Alla mina år i Mora har vart hur bra som helst och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade dit. Eftersom jag vet hur bra jag mådde under gymnasietiden i Mora så kan jag inget annat än att säga sök!!!! Det finns alla möjligheter där om man vill utvecklas inom innebandy och som person, och samtidigt ha jädrans kul på vägen.