U19-landslagssback till KAIS Mora!

22 april 2020 08:38

Det är U19-landslagsbacken Matilda Lindgren som nu är klar för KAIS Mora. Matilda kommer närmast från RIG Umeå där hon nu i vår tar studenten. I damernas allsvenska stod hon för 19 poäng den gånga säsongen, 7 mål och 12 assist.


Det är U19-landslagsbacken Matilda Lindgren som nu är klar för KAIS Mora. Matilda kommer närmast från RIG Umeå där hon nu i vår tar studenten. I damernas allsvenska stod hon för 19 poäng den gånga säsongen, 7 mål och 12 assist.

**Du är klar för KAIS Mora, hur känns det och hur kommer det sig att du valde KAIS Mora? **

Det känns väldigt bra! Det ska bli spännande att få testa på något nytt efter tre år i Umeå och framför allt att få känna på spel på en högre nivå. Jag fastnade för KAIS Mora bland annat för deras innebandy, tycker att dem spelar en rolig och offensiv innebandy som jag tror att jag kommer att gilla. Sedan känns det även som ett väldigt härligt gäng som har kul tillsammans.

**Beskriv dig själv som spelare? **

Oj svårt att beskriva sig själv men som spelare skulle jag säga att min styrka är min speluppfattning. Jag är en offensiv back som gillar att utmana min spelare och springa mycket för laget:) Personligen så tycker jag att jag borde bli bättre på att göra mål haha.

Vad är dina förhoppningar kring den kommande tiden med att spela i KAIS Mora?

Jag hoppas självklart att jag kommer utvecklas så mycket som jag bara kan som innebandyspelare. Men det jag hoppas mest på är att få spela innebandy med ett riktigt härligt gäng som jag kommer ha otroligt roligt med.

**Beskriv dig själv med tre ord? **

Pratglad, vinnarskalle, matälskare.

**Vad ser du fram emot mest just nu? (innebandymässigt) **

Just nu ser jag mest fram emot att få komma in i tempot i SSL och få se om man kan mäta sig med dessa otroligt duktiga spelare i alla lagen.

Vad vet du om KAIS Mora, och Mora som stad?

Jag vet egentligen inte jättemycket om KAIS Mora eller Mora som stad. Förutom att det är ett riktigt bra lag och att det är i Mora man går i mål på Vasaloppet, haha.

Tack Matilda, och välkommen till KAIS Mora!

KAIS Moras tränare Ulf Hallstensson:

Matilda är en drivande och spelförande spelare. Hennes styrka är hennes spelförståelse. Hon vinner närkamperna smart och slår passningar på bladet i första läget. Hon är en spelskicklig back som tar initiativ och är ett ständigt hot offensivt.

Korta fakta:

Namn: Matilda Lindgren Ålder: Född 2001 Position: Back Moderklubb: Nykvarns IF Nuvarande klubb: KAIS Mora Meriter: Ett JSM-guld, två DJ18-guld.