Lördag
23 Mar 1 match

Vinst i derbyt!

3 mars 2021 21:33

Tisdagskvällens derbymatch mot IBF Falun slutade med hemmavinst för KAIS Mora. 6-2 stod det på resultattavlan när slutsignalen ljöd. Falun ledde med 1-0 efter första perioden men i andra perioden gjorde KAIS Mora 4 raka mål och där lades grunden till vinsten, och således grusades Faluns chanser att få till en derbyvinst.

Tisdagskvällens derbymatch mot IBF Falun slutade med hemmavinst för KAIS Mora. 6-2 stod det på resultattavlan när slutsignalen ljöd. Falun ledde med 1-0 efter första perioden men i andra perioden gjorde KAIS Mora 4 raka mål och där lades grunden till vinste och således grusades Faluns chanser att få till en derbyvinst.

Som noterat och nämnt var det många Svarfvar i målprotokollet närmare bestämt 3 stycken. Josefin Svarfvar gjorde 2 mål medan Lisa Svarfvar och Lina Svarfvar gjorde varsitt. Highlights från matchen går att se här: https://www.ssl.se/play/video/Highlights_KAIS_Mora_IBF_Falun-117007?provider=staylive&autoplay=1

De två andra målen för KAIS Moras del gjordes av Moa Gustafsson och Jenna Saario. Den sistnämnde fick vi en kort pratstund med:   Vinst i derbyt mot Falun, hur var matchen tycker du? Genom skärmen såg det ut som att det var lite derbykänsla på planen?

Själva matchen var inte kanske innebandymässigt den bästa matchen den här säsongen för våran del, men derbykänsla fanns det absolut med. Det var mycket fart och hårda dueller. Bra att vi vann men det finns detaljer att förbättra inför slutspelet.

Nacka på bortaplan i helgen, hur ska ni spela för att vinna mot Nacka?

Nacka spelar alltid hela matchen igenom med bra attityd och bra energi. Så därför måste vi vara med från start, vinna närkamper och utnyttja våra målchanser.

Underlig tid, underlig säsong, uttjatat men om man ska se det positivt, vad är det bästa som hänt hittills den här säsongen tycker du?

Ju längre säsongen gått har vi växt och gått ihop mer och mer som lag!

Samma fråga men för egen del?

Jag har fått spela med samma spelare i samma femma under en längre tid. Vår femma hittar varandra bättre och bättre hela tiden så det ger bra förutsättningar för att utveckla mitt eget spel.

Tack Jenna!

Matchen mot Nacka spelas på söndag 7/3 kl 16.00 och går att se via DT.se och SportExpressen Play.