Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 2 matcher
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Fredag
24 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
20 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match

3 poäng med från Jönköping

10 oktober 2021 20:31

Lördagens SSL-match för KAIS Moras del spelades i Jönköpings Idrottshus mot just Jönköping. En match där det blev nerv ända in i sista minut, men KAIS Mora kunde till slut vinna med 5-3 och tog med sig 3 poäng hem till Mora


Lördagens SSL-match för KAIS Moras del spelades i Jönköpings Idrottshus mot just Jönköping. En match där det blev nerv ända in i sista minut, men KAIS Mora kunde till slut vinna med 5-3 och tog med sig 3 poäng hem till Mora.

Att notera från matchen är att 2 spelare i KAIS Mora fick göra sina första mål i SSL. Linnea Stenqvist som inledde matchens målskytte och Wilma Holmberg, som satte 2-0 till KAIS Mora i början av den andra perioden, med ett distinkt skott i bortre krysset. Just Wilma Holmberg finner ni en intervju med nedan.

KAIS Mora har nu 6 poäng efter 5 spelade matcher i Svenska Superligan i år och ligger på en 10e plats i tabellen, samma poäng som Malmö med med något sämre målskillnad.

Statistik Highlights

3 viktiga poäng med hem till Mora, hur upplevde du matchen?

Överlag tycker jag att vi var det spelförande laget. Jönköping gjorde det bra i sitt låga försvarspel och gjorde det svårt för oss att skapa farliga chanser. I andra perioden tycker jag att vi lyckas komma igenom deras försvar på ett annat sätt, vilket resulterade i en ganska klar ledning. I tredje perioden börjar vi slarva lite vilket gjorde att vi bjöd in Jönköping mer i matchen. Men vi är tillräckligt starka i 60 minuter för att hålla undan och ta med oss 3 poäng hem till Mora.

2 vinster på 5 matcher, känns det "okej" givet hur matcherna i inledningen sett ut?

Det känns okej hur vi som lag utvecklas och tar lärdom av varje match, men jag tycker att vi borde fått med oss fler poäng.

Jämfört med första matchen, känns det som att ni kommit extra långt i något spelmoment?

Det som jag tycker sticker ut extra mycket är våra spelvändningar, där har vi en strategi som vi känner oss väldigt trygga med.

Samma fråga men något moment ni behöver träna än mer på?

Det vi tränar mycket på nu och det vi lägger mycket energi på är vårat anfallspel samt att kunna vara det spelförande laget.

Nästa match spelas mot Nacka, vad tror du om den?

Det kommer bli en tuff match. Nacka är precis som vi, ett ungt lag med mycket fart. Så det gäller att vi är med från start och går in och gör det som vi är bra på så tror jag att det kommer gå vägen för oss.

Första målet i SSL fick du göra också, hur kändes det?

Det kändes bra, skönt att äntligen få sätta dit den.

Tack Wilma!

Nästa match i SSL för KAIS Moras del spelas lördagen den 23e oktober, då är det Nacka som kommer på besök till Idre Fjäll Arena. Boka in datumet och se till att komma och heja fram laget till välbehövliga poäng!