Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Forward klar för KAIS Mora!

21 april 2021 07:47

Det är forwarden Lina Hägg, som senaste säsongen spelat i SC TEMPISH Vítkovice i Tjeckien, som är klar för spel i SSL och med KAIS Mora! Hägg spelade senast i Sverige säsongen 19/20 och då i allsvenskan för Sundsvalls IBF där hon stod för 33 poäng på 20 matcher (19 mål och 14 assist).


Forward klar för KAIS Mora!

Det är forwarden Lina Hägg, som senaste säsongen spelat i SC TEMPISH Vítkovice i Tjeckien, som är klar för spel i SSL och med KAIS Mora! Hägg spelade senast i Sverige säsongen 19/20 och då i allsvenskan för Sundsvalls IBF där hon stod för 33 poäng på 20 matcher (19 mål och 14 assist).

I Tjeckien har hon, i grundserien, gjort 41 poäng, 27 mål och 14 assist på 18 matcher. Just nu pågår slutspelet i Tjeckiens Extraliga där Lina Hägg i skrivande stund gjort 5 mål och 3 assist på 4 matcher.

Först och främst välkommen till KAIS Mora! Hur känns det att spela för KAIS Mora kommande säsong?

-Tack så jättemycket! Det känns otroligt bra. I nuläget har jag mitt fulla fokus på vår säsong här nere då vi fortfarande är mitt uppe i slutspelet men det känns skönt att ha det klart och jag ser väldigt mycket fram emot att få tävla med och mot spelare av allra högsta klass. Det blir min första säsong i SSL vilket jag ser väldigt mycket fram emot och jag är stolt över att jag ska få ta mig an den utmaningen i Mora-tröjan. Jag älskar att träna och tävla och ger alltid 100% för att ta mig själv och mitt lag så långt som möjligt.

Varför föll valet på KAIS Mora?

-Att valet föll på KAIS Mora var i slutändan ganska självklart för mig. Det är en proffsig förening med väldigt höga mål och ambitioner som jag kände direkt passar mig perfekt. För min individuella utveckling är det även det bästa alternativet då jag hamnar i en miljö där jag ges möjligheter att ständigt utvecklas maximalt på alla plan. Jag ska även återuppta mina studier som jag pausat nu under min tid i Tjeckien. Jag har fått en väldig trygghetskänsla av föreningen och jag är säker på att jag kommer trivas superbra i KAIS Mora.

Beskriv dig själv som innebandyspelare?

-Jag är en spelare som alltid ger allt i alla lägen. Jag skulle nog beskriva mig som en spelare med ett bra skott och bra spelförståelse som gillar att hitta de där tomma ytorna framför kassen. Jag värderar dock minst lika mycket att göra ett hårt jobb i försvaret eller att sätta mina lagkamrater i bra situationer.

Beskriv dig själv med 3 ord?

-Ödmjuk, omtänksam och målmedveten.

Vad vet du om KAIS Mora?

-Jag vet att det som sagt är en väldigt proffsig förening och har varit det under många år. En förening som är seriös och förser spelarna med de förutsättningar som krävs för att nå toppen. Det verkar även vara en lagmaskin som sliter för varandra och trivs tillsammans, vilket för mig är väldigt viktiga delar i ett lag.

Vad vet du om Mora som stad?

-Egentligen vet jag väl inte så mycket mer än att Vasaloppet slutar där.. Men i övrigt verkar det som en mysig stad och det känns som det kommer vara lätt att känna sig som hemma där.

Korta fakta:

  1. Namn: Lina Hägg
  2. Född: 1998
  3. Position: Forward
  4. Fattning: Right
  5. Moderklubb: Klockarbergets BK
  6. Senaste klubb i Sverige: Sundsvalls IBF
  7. Nuvarande klubb: SC TEMPISH Vítkovice
  8. Klar för: KAIS Mora till kommande säsong 21/22

Assisterande tränare i KAIS Mora, Lars-Olov ”Lollo” Olsson, om Lina Hägg:

-Vi är väldigt glada att knyta till oss Lina, hon är en spelare som vi följt upp i några år och nu passade det bra för henne att komma till Mora. Spelaren Lina är en talangfull, rightfattad forward med bra speluppfattning! Här får vi en poängspelare med vasst målsinne. Hon är duktig på att söka sig till heta ytor och hitta målchanser. Det skall bli mycket intressant att se henne i vår utvecklande miljö och i SSL!