Seriepremiär hemma i Idre fjäll arena

28 september 2019 12:10

Vi tittar in och lyssnar läget med tränare David Normark inför hemmapremiären på söndag mot IK Sätra.

  • Det ska bli kul med hemmamatch direkt i premiären. Efter en lång försäsong för grabbarna så känns det extra spännande att få gå upp mot ett av de lagen som förväntas vara med och slåss om topplaceringarna i serien.

På söndag klockan 15:00 kliver herrlaget in i Idre fjäll arena när IK Sätra, ledda av den före detta SSL stjärnan Simon Cederström, gästar i premiärmatchen.

IK Sätra var med och krigade i toppen av tabellen redan förra säsongen och man kan med säkerhet räkna med att de inte vill vara sämre i år, man har en första formation som håller hög klass så där gäller det att KAIS Mora är med redan från första tekningen.

Vi har ringt till herrlagets tränare David Normark för att stämma av pulsen inför matchen och så här säger han om söndagens drabbning. Hej David, det närmar sig din första match som seniortränare i KAIS Mora hur är känslan inför vad som komma skall?

  • Ja det blir som sagt min första säsong i herrlaget och även om jag inte släppt JAS- och utvecklingslaget ännu så känns det väldigt inspirerande att få möjligheten att arbeta tillsammans med så kompetenta spelare och min nya assisterande tränare Marcus Anderson. Det ska bli kul med hemmamatch direkt i premiären, efter en lång försäsong för grabbarna så känns det extra spännande att få gå upp mot ett av de lagen som förväntas vara med och slåss om topplaceringarna i serien.

IK Sätra är som du vet ett av de lag som många tror ska vara med och kvala till allsvenskan när vi i vår summerar grundserien, vad har du för tankar kring IK Sätra?

  • Ja, det känns som att när dem får stäm på allt så kan de slå alla men går det inte riktigt som man vill i första formationen så kan det nog bli tungt. Man är riktigt farliga i spelvändningarna ledda av Simon Cederström så det gäller att vi har tålamod i vårt spel och spelar med noggrannhet över hela banan i spelet med och utan boll.

Simon Cederström, hur ska ni få bukt på honom?

  • Jag lägger egentligen ingen större vikt vid honom mer än att han självklart är väldigt duktig. Jag säger så här istället, frågan är hur de ska få bukt på våra toppspelare.

Slutligen, hur slutar matchen och vem gör säsongen 19/20 första mål?

  • Jag tror att vi vinner en tajt och hård match med två, tre mål där vi sätter sista i tom bur. Första målskytt, jag måste nog säga att Bobby Edberg eller Eric Westlund trycker in första målet för säsongen. Tack för din tid och stort lycka till på söndag.
  • Det var inga problem, alltid kul att få surra lite innebandy.

2019-09-29 Klockan 15:00 KAIS Mora - IK Sätra Vi syns i Idre fjäll arena gott folk