Lördag
23 Mar 1 match

1-1 i kvartsfinalserien

28 mars 2021 23:21

Efter kvartsfinal 2 är det utjämnat i vinster. Sirius vann dagens match i Idre Fjäll Arena med 5-4 och i kvartsfinalserien står det nu 1-1.

Lagen följdes åt målmässigt i matchen där det var KAIS Mora som gjorde första målet genom Amanda Boric-Svärd. Genom hemmamål av Jenna Saario och My Kippilä stod det efter första perioden 3-3. I andra perioden gjorde KAIS Mora 1 mål genom Moa Gustafsson, men Sirius gjorde 2. Tredje perioden blev mållös men båda lagen hade chanser.

Highlights från matchen

Vi fick prata med Lina Svarfvar efter dagens match:

1-1 i kvartsfinalserien efter förlust i kvartsfinal 2 på hemmaplan. Vad hände där?

Jag vet inte riktigt, vi kom aldrig igång kändes det som. Jag tycker vi har många lägen som lika gärna hade kunnat gå in, My och Moa hade båda skott i stolpen och ribban till exempel, sen utnyttjar de misstagen vi gör och där blev vi straffade.

Genom skärmen såg det lite avslaget ut från er sida, håller du med?

Inledningsvis kanske, vi får ju jobba oss in i matchen men andra halvan tycker jag att vi verkligen försöker, men som jag sa får vi ingen utdelning. Vi var ju dock inte lika heta som första matchen så jag kan förstå tanken.

Kvartsfinal 2 var ju även Supportermatchen där vi fått ett stort stöd från våra fans, känns det av att de saknas på plats?

På ett slutspel ska det ju vara publik, det är vi ju vana vid! Så det är klart att det känns av, men det är grymt kul att så många var med och stöttade oss hemifrån med soffbiljetter idag, då vet vi att det finns de som längtar efter att få ses i hallen lika mycket som oss!

Hur ska ni göra för att slå Sirius på tisdag och ta tillbaka ledningen i SM-kvartsfinalserien?

Vi får ladda om och vara mer disciplinerade på tisdag och hitta tillbaks till det vi hade i fredags igen. Då ska vi vinna!