Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 2 matcher
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Fredag
24 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
20 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match

Dags för säsongens första träningsmatch

13 augusti 2021 18:28

I morgon åker herrlaget till Hudiksvall för att köra igång säsongen 21/22 på allvar. I den första träningsmatchen väntar det allsvenska laget Hudik/Björkberg med bl a f d KAIS Mora spelaren Alexander Hallvars-Persson. Det är ett lite annorlunda lag som åker iväg mot det vi sett de senaste säsongerna. Vi fick tag i tränaren Peter Wallin och frågade lite om laget och morgondagens match.


Hur ser du på morgondagens match?

Det ska bli kul att komma igång med matcher. Var länge sedan vi fick möjlighet till det. Blir ett tufft motstånd direkt att kraftmäta sig mot allsvenskt motstånd, men det är bara att köra på. Vi kommer ha några matchpunkter som det kommer vara fokus på, men framförallt handlar det om att få igång matchandet igen. Har ju gått ca nio månader sen senast.

Hur har försäsongen sett ut?

Det har varit ett välplanerat och fullspäckat träningsschema sedan i början av maj. Vi har försökt begränsa gemensamma samlingar p g a pandemin, så mycket ansvar har legat hos individen. Testerna visar att många skött sin träning bra och nu har vi kört två veckor gemensamt. Denna vecka har varit väldigt tuff, så vi får se hur pigga benen är i morgon.

Det har hänt lite runt laget och spelartruppen. Vill du gå in lite mer i detalj gällande det?

Spelare kommer och går i alla klubbar. Nu har vi tyvärr fått ett par avbräck från några rutinerade spelare. Jag har inte gett upp hoppet ännu på dem, men fram till dess får vi göra som tidigare, flytta upp unga lovande egna produkter.

Jag har varit med så länge nu och varit i denna situation några gånger tidigare. Är det inte detta som vi tränare är till för!?! Utveckla och utbilda spelarna oavsett ålder. Blir taggad och inspirerad när jag får utmaningar som dessa. Har fortfarande några rutinerade och grymma spelare i laget som jag hoppas kommer leda laget och de unga spelarna. Varje spelare är ju på olika nivåer oavsett ålder och det finna ALLTID något du kan förbättra eller förädla. Gäller ju även mig som tränare.

Är det något på väg in till spelartruppen?

Vi har ännu inte stängt några dörrar, utan kollar runt lite fortfarande. Nu är det dock elfte timmen och kanske lite väl sent, men man vet aldrig. Nu har vi ju tyvärr några borta från spel i morgon av olika orsaker. En av dem är Noah (Flury reds anm) som förbereder sig hemma i Schweiz för U19 VM. Han kommer inte hit förrän 1 september och med det han visade ifjol är han ett bra tillskott till laget.

Någon mer spelare du vill vi ska hålla lite extra koll på denna säsong?

Vill ju inte sätta press på honom, men Alvin Karlgren kommer nog ta ett kliv denna säsong. Nu kommer han spela med bl a Emil Hedström och vi vet ju vad han kan i sina bästa dagar. Får den formationen till det så hoppas jag att de leder laget på flera områden.

Notis. Detta är herrlagets enda försäsongsmatch på bortaplan. Redan nästa helg blir det match på Idre Fjäll Arena när Hagfors IBS kommer på besök. Sedan väntar returmöte mot Hudik/Björkberg 29 aug och därefter ett intressant möte torsdagen 2/9, nämligen LI20. Vi hoppas verkligen att publik kommer vara tillåtet. Det är många som är sugna på att se live-idrott. Håll utkik på våra sociala medier framöver för mer information.