Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 2 matcher
Söndag
27 Feb 2 matcher
Torsdag
03 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match

Vinst i derbyt!

2 oktober 2021 16:36

Gårdagens daladerby i Svenska Superligan slutade med vinst för KAIS Mora på bortaplan mot Falun. Hela 19 mål gjordes i matchen.


Gårdagens daladerby i Svenska Superligan slutade med vinst för KAIS Mora på bortaplan mot Falun. Hela 19 mål gjordes i matchen. När slutsignalen ljöd var det KAIS Mora som hade gjort 1 mål mer än Falun och vinstsiffrorna skrevs till 10-9.

Noterbart är att Wilma Johansson och Ulla Valtola gjorde sina första mål i SSL, Valtola hann med att göra 2 mål. Tre spelare i KAIS Mora gjorde 2 mål, Ulla Valtola, Malin Andréason och Lina Hägg, Hägg finner ni en intervju med lite längre ner på sidan.

Matchstatistik

Higlights

Lina Hägg, första trepoängaren bärgad på bortaplan mot Falun. Hur upplevde du matchen?

Fartfylld match med mycket spel fram och tillbaka, jag tror att både vi och Falun ville otroligt mycket, så försvarsspelen kom lite i andra hand. Vi stirrar lite mycket boll och släpper in för många mål men annars har vi riktigt bra vilja och går in med en kämparglöd och bra lagmoral.

Fanns det extra energi i laget med tanke på att det var derby?

Det tror jag absolut, vi går väl in lite som underdogs och har allt att vinna så för våran del tror jag derbykänslorna visar sig i att vi går in med inställningen att vi kommer göra exakt allt vi kan för att vinna.

En väldigt målrik match, var det roligt att spela?

Ja det var en rolig match att spela, som sagt mycket fart och närkamper och jag tycker vi flera gånger fick bra rull på bollen.

Det var lite munhuggning i pressen innan matchen, var det något som märktes på plan?

Att något berodde på just de kommentarerna skulle jag väl inte säga. Jag tror nog att alla andra förutsättningar inför matchen gjorde att det att redan var mycket känslor.

Redan imorgon är det dags för match igen när Warberg kommer till Idre Fjäll Arena, vad tror du om den matchen?

Det blir en intressant match, Warberg kommer från två stora förluster mot bra motstånd och lär väl vara sugna på att ta tre poäng men vi kommer vara ännu mer sugna på det. För oss gäller det bara att fokusera på att göra jobbet i 60 minuter och visa lika mycket offervilja som vi gjorde mot Falun.

Tack Lina!

Matchen imorgon söndag, mot Warberg, börjar kl 14.00! På grund av några tekniska oklarheter går det inte att förköpa biljett till morgondagens match, men det går alldeles utmärkt att köpa biljett i entrén på Idre Fjäll Arena, varmt välkomna!