Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Fredag
28 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Fredag
09 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 2 matcher
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 2 matcher
Fredag
27 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Seriens bästa målvaktspar förlänger

18 maj 2022 11:08

Det börjar röra på sig i herrtruppen inför kommande säsong. Flera förlängningar är på gång och nu kommer de första. Rutinerade målvakterna Jonas Matsson och Daniel Vaigur har förlängt till 2024 vilket garanterar stabilitet i de bakre leden kommande säsongerna.


Att klubben fått med dessa båda igen känns otroligt bra. De har visat tillhöra toppen av målvakter på den här nivån och högre. Här får ni veta lite mer om burväktarna och deras tankar om deras samarbete, laget och kommande säsong.

Ni är goda vänner och samtidigt konkurrenter. Hur fungerar det?

Jonas: - Det fungerar mycket bra. Vi har ett bra samarbete och sporrar varandra både under träningar och matcher. Även när vi inte tränar med laget blir det flera träningspass ihop och dessutom umgås vi vid sidan av innebandy. Att ge varandra tips händer ibland men framförallt uppmuntrade ord när den andre går lite tungt är mer vanligt.

Daniel: - Jag tycker vi har ett jättebra samarbete! Vi konkurrerar ju om en plats, men för mig är det enbart sporrande att få tävla med Jonas, och jag blir en bättre målvakt av att träna och spela med honom. Vi gör båda vårt bästa, och sedan är det upp till tränarna att bestämma vem som ska spela.

Hur ser ni på laget inför kommande säsong?

J: - Vet att flera spelare är på väg att förlänga men har inte full koll. Hoppas dock vi kan fortsätta bygga på det som påbörjades i fjol. Känns väldigt motiverande att vara en del av detta.

D: - Jag känner ett revanschsug. Hade en skadefylld säsong där det gick upp och ner. Hoppas laget kan leverera åter igen och att alla får vara sjuk- och skadefria.

Lite nya lag och andra resor i serien. Vad tycker ni om det?

J: - Ska bli kul. Det är alltid lite roligare att möta nya lag. Sen brukar spelet skilja sig vilket blir utmanande. Tyvärr har ju inte alla lag bra hallar och det ges dispenser. Lite charmigt är det ändå med ribbstolsinnebandy.....

D: - Det är alltid utmanande och man vet ibland inte vad som väntar på bortaplan. Skiljer sig så mycket i hallarna. Hoppas vi åter igen kan vara med där uppe och få spela kval nästa vår. Tycker vi är en förening och lag som ska hålla till minst ett snäpp högre i seriepyramiden.

Hur ser närmaste tiden ut för er?

J: - Försäsongen startar nästa vecka och jag har börjat tjuvträna lite. Blir lite tester och en hel del fokus på uthållighet framöver. Ska bli kul att komma igång igen sedan kvalet.

D: - Har ett stundande VM-kval i Polen med Estland. Försökt hålla igång med innebandyn sen kvalet. Tränat med innebandygymnasiet och vårt div 3 gäng vilket kännts skönt. Hoppas jag kan vara med sen bättre på försäsongen än i fjol. Laddad är jag som attan för det som väntar.