Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 2 matcher
Onsdag
04 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 2 matcher
Torsdag
03 Dec 1 match
Fredag
04 Dec 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Tisdag
05 Jan 2 matcher
Söndag
10 Jan 2 matcher
Fredag
15 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 2 matcher
Söndag
31 Jan 2 matcher

Kaptensbindeln till Tomth

21 maj 2020 19:40

Inför säsongen 20/21 har herrarna en ny lagkapten. Det är backgiganten Johan Tomth som kommer bära bindeln och tillsammans med sina assisterande kaptener leda laget kommande säsong.

  • Det ska bli kul och spännande att prova på. Ett mycket ärofyllt uppdrag, säger huvudpersonen själv.

Ni är ju en kaptensgrupp där det är spelare med lång erfarenhet av spel i A-laget. Var det någon baktanke med att det var just er tränarna valde?

_- Efter samtal med Peter så var väl anledningen att vi som har varit med ett tag ska hjälpas åt med hela ansvaret. Känns bra att det blev så.

Vad kommer vi får se för typ av Johan Tomth under säsongen? Känner du någon press eller kommer du kunna njuta?

- Det kommer väl inte bli någon skillnad alls på mitt spel. Känner ingen större press, man har ju varit med ett tag.

Du har ju haft flera kaptener under dina år av spelare. Är det någon som du tyckt varit speciellt bra? Vad tar du med dig från honom och vilka saker kan vill du själv trycka på?

- Alla kaptener jag har haft har väl varit väldigt olika och haft olika styrkor. Egna sätt att leda laget på. Ska väl försöka vara mitt bästa jag för att leda vårat lag framåt.

Vi var självklart tvugna att höra av oss till tränaren Peter Wallin och fråga lite om valet av kapten och lite annat.

Hur kom det sig att valet föll på Johan och övriga spelare i kaptensgruppen?

- Jag ville att de mer erfarna killarna i laget ska ta mer utrymme även vid sidan av planen. Alla fyra tillhör ju lagets toppspelare och behöver leda våra övriga unga spelare. Får se vad det blir.. själv har jag stora förhoppningar om att det kommer bli kanon. Sen hoppas jag självklart att vi tillsammans, både spelare och ledare ska ta ansvar över att laget både mår och presterar bra. Det brukar ofta gå hand i hand om alla i laget bidrar så kommer det andra så småningom av sig själv.

Det låter intressant. Ska bli spännande att följa. Såg att ni fick Skälby i seriepremiären hemma sista helgen i september. Hur ser upplägget ut fram till dess?

- Vi kommer ha fem-sex träningsmatcher samt spel i Kallsta Open. Första träningsmatchen sker 16 augusti borta mot Hagfors. Bollnäs, Köping kommer på besök i Mora. Vi väntar besked även från Arboga och sen blir det även borta mot Bollnäs samt ev Hudik/Björkberg. Förhoppningsvis kommer vi igång men man vet aldrig. Vi planerar dock utifrån att vi lirar premiären mot Skälby.

Tack och lycka till med allt.

Fotnot: Övriga spelare i kaptensgruppen är Daniel Simons-Pettersson, Bobby Edberg och Eric Westlund