Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Hemma
Mora
MORA
Borta
Thorengruppen
TTG

Makalös match när serieledarna besegrades

26 februari 2019 21:30

Det bjöds på en målkavalkad i Idre Fjäll Arena denna tisdagskväll när herrarna efter stor dramatik avgjorde i sudden. Totalt fick alla närvarande i hallen se 23!!! mål och det i en match där det bjöds både på det ena och en det andra.

Till slut stänkte Emil Hedström upp segermålet i sudden efter en makalös upphämtning av hemmalaget.


Inför matchen var det få som ens kunde ana scenariot som skulle utspela sig i Mora denna kväll. Serieledande Team Thorengruppen på besök mot ett hemmalag som haft det jobbigt att få till spelet under flera matcher.

När väl matchen kom igång så satte hemmalaget full fart, vilket också resulterade i ett tidigt ledningsmål. Lyckan blev dock inte långvarig då gästerna kunde kvittera i bytet efteråt. Spelet böljade sedan fram och tillbaka men taktpinnen hölls av KAIS Mora. I numerärt överläge efter drygt 15 minuter tilldöms hemmalaget en straff som Emil Hedström sätter kyligt bakom Martin Ekstrand.

Hemmalaget gör sedan tidigt 3-1 i andra perioden men gästerna kommer igen till 3-3. När period två är slut har hemmalaget återtagit ledningen och leder mycket välförtjänt med 5-3. Det som sedan skulle komma att hända är det nog många som inte ens kunna drömma om. Den fåtaliga publiken fick se hela 14 mål i en minst sagt svajig period, inte bara från de två lagen.

Thorengruppen kommer ut med full fart och samtidigt som hemmalaget blir passiva så får gästerna utdelning på precis allt. Sex raka mål och ledning med fyra efter 9:18. När gästerna sedan gör 11-7 efter 14 minuter så tror nog de flesta i hallen att matchen är över, men icke. Från 17:51 till 19:55 lyckas hemmalaget göra fyra mål och ta matchen till sudden. Väl där så fortsätter hemmalaget köra på och när klockan precis passerar tre minuter, trycker Emil Hedström upp bollen i krysset..... 12-11 i sd.

Härligt och se inställningen i dag, även om det under tredje perioden var rejält svajigt när TTG fick flyt i spelet. 50 minuter högkvalitativ innebandy och då visar man vilket kunnande det finns. Det finns fortfarande hopp om spel i allsvenskan nästa säsong, men då måste alla resultat verkligen gå rätt väg. Många kämpar på bra i dag men ett litet extra plus vill vi ändå ge till Johan Tomth (sex assist) samt ungtupparna Emil Hedström och Mattias Larsson.

Här kan du se highligtsen från matchen

Matchstatistik från innebandy.se hittar du här