TÄBY

Femte raka finalen för Mora - slog Täby i avgörande fighten

15 april 2018 20:10
SSL-SLUTSPELET

För femte året i följd är KAIS Mora klara för SM-final i SSL. Den rafflande semifinalserien mot Täby gick den femte och direkt avgörande fighten på söndagskvällen, där dalalaget till slut stod som segrare efter att ha vunnit med siffrorna 7-3.

KAIS Mora - Täby FC 7 - 3 (2-0, 1-0, 4-3)

Mål Mora: Anna Wijk 2, Jessika Eriksson 2, My Kippilä, Moa Gustafsson, Malin Andréason

Mål Täby: Moa Tschöp, Louise Wickström, Jennifer Stålhult

I Unihoc Arena var det också hemmalaget KAIS Mora som inledde bäst. Lagkaptenen och stjärnan Anna Wijk smällde in 1-0-målet knappt åtta minuter in i den första perioden innan Jessika Eriksson utökade lagets ledning till 2-0 fyra minuter senare.

De två första perioderna i Dalarna var av målsnål karaktär och i mittakten bjöds publiken endast på en fullträff. My Kippilä, på pass från Anna Wijk, gjorde 3-0 för Mora - som inför den tredje perioden hade finalvittring med sin tremålsledning.

Men i den tredje akten skulle det både bli islossning i målskyttet samtidigt som också Täby kunde krypa närmare. Innan minuten hade hunnit passera hade laget reducerat tillställningen - och trots att Moa Gustafsson återigen satte hemmalaget i ett tremålsöverläge kunde gästerna fortsätta att forcera framåt. Efter knappt sju minuter var bortalaget bara ett mål ifrån att komma ikapp efter mål av Moa Tschöp, Louise Wickström, Jennifer Stålhult, men närmare än så kom inte Täby. Mora drog i ytterligare en växel och kunde till slut vinna matchen med 7-3.

Därmed gör KAIS Mora, som kliver in i sin femte raka SM-final, IKSU sällskap i SM-finalen i Globen på lördag, i vad som blir en finalrepris från i fjol.