Hemma
Täby
TÄBY
Borta
KAIS Mora
MORA

”Det är All In som gäller”

13 april 2018 12:30
SSL-slutspelet

Vi kollar läget med Noél inför kvällens bortamatch mot Täby.


Ikväll väntar match nummer fyra i semifinalserien mot Täby. Det är borta i Tibblehallen som gäller och Noél Alm Johansson vet vad som gäller inför kvällens match.

Efter två perioder i Jalas Arena i tisdags ledde ni med 4-1 och segern kändes då ganska ohotad enligt mig. Vad hände egentligen i tredje? ⁃Fram till Täbys reduceringsmål i tredje perioden spelar vi fortsatt som i de två första perioderna och vi har ganska bra koll på läget, sedan är det två bra prestationer som tar Täby in i matchen.  Det som händer sen är delvis att vi tyvärr tappar modet och blir ängsliga samtidigt som Täby får momentum och känner såklart vittring. Det var naturligtvis riktigt tungt att tappa matchen men revanschlustan är stor och vi ser fram emot att ta tillbaka matchserien ikväll.

Täby har 2-1 i matcher och ni är nu pressade att vinna ikväll för att drömmen om guld ska leva vidare. Hur hanterar ni den situationen?

  • Vi har varit i den har situationen flera gånger i tidigare SM-slutspel så erfarenheten finns och att spela under press är vi vana vid och gör oss ännu mera taggade på uppgiften. Nu handlar det framförallt om att lita till vår förmåga och kompetens. Det är ”All in” som gäller och förutsättningarna är glasklara.

Mira Wickman, Therese Karlsson och Amanda Wall utgick under förra matchen. Hur ser läget ut i truppen idag?

  • Alla spelare är tillgängliga och redo att anta kvällens utmaning.

Mathen sänds på Cmore och Sportkanalen med tekning kl. 18.30.