Trots förlusten - Jönköping säkrade kontraktet

SSL Dam

Trots storförlusten hemma mot serieledande KAIS Mora kunde det jublas i Jönköping på lördagseftermiddagen. Efter att Telge förlorat mot Sirius parrallelt blev smålänningarna kvar som tolva och har således säkrat spel i högstaligan även nästa säsong.

Jönköpings IK - KAIS Mora 1 - 8 (0-1, 0-5, 1-2)

Mål Jönköping: Micaela Lundmark

Mål KAIS Mora: Nathalie Engström, My Kippilä, Malin Andréason 2, Amanda Wall 2, Malin Lundquist, Jessika Eriksson,

Jönköping är klara för spel i SSL även nästa säsong. Detta trots storförlusten hemma mot KAIS Mora på lördagseftermiddagen.

KAIS Mora, som redan hade säkrat sin förstaplats inför den sista omgången, öppnade också målskyttet i Småland. Nathalie Engström satte gästerna i förarsätet i en period som annars präglades av utvisningar.

Gästerna fick en rejäl islossning i mittenakten. Fem raka baljor satt i motståndarmålet och inför den tredje perioden hade man en solid 6-0-ledning att gå på.

Jönköping, som vid förlust var tvugna att förlita sig på att Sirius tog poäng av bakomliggande Telge, fick in en reducering tidigt i den tredje. Micaela Lundmark blev Jönköpings enda målskytt i matchen, då efterföljande två fullträffar kom från bortalaget som till slut vann med 8-1. Sirius slog Telge med 10-4, vilket innebar att Södertäljeklubben inte lyckades hämta upp trepoängsmarginalen till Jönköping som slutade på tolfteplatsen.

I kvartsfinalen ställs seriesegrarna Mora mot Sirius medan Jönköpings säsong är över.