MORA

Moras ryck sänkte Rönnby

8 mars 2018 21:20
SSL Dam

Mora stod för tre mål på dryga två minuter i den första perioden. Det blev helt avgörande när gästerna tog tre nya poäng efter seger med 4-2 på bortaplan mot Rönnby.

Rönnby - Mora 2-4 (0-3, 1-1, 1-0)

Mål Rönnby: Elin Björkman, Jonna Sjöberg.

Mål Mora: Jessika Eriksson 2, Lina Svarfvar, Malin Andréasson.

Efter en jämn och tät inledning på matchen så satte Mora in en rejäl nådastöt på hemmalaget i slutet av den första perioden. Tre mål iom loppet av dryga tre minuter satte Mora rejält i förarsätet efter 20 minuters spel.

Hemmalaget gjorde det man kunde i den andra perioden men Elin Björkmans reducering till 1-3 var kortvarig då Malin Andréasson snabbt kunde sätta 1-4.

Den ledningen kunde Mora sedan spela av matchen på i den tredje perioden. Hemmalaget försökte, skapade några lägen och fick också in en 2-4 reducering, men riktigt spännande blev det aldrig. Mora kunde kontrollera slufasen av matchen och spela hem tre säkra poäng.