MORA

Telge orkade inte hela vägen mot KAIS Mora

24 februari 2018 16:35
SSL Dam

I två perioder stod Telge emot bra mot KAIS Mora, inför den sista perioden ledde gästerna endast med uddamålet. Men hemmalaget orkade inte stå emot de sista 20 minuterna och gästerna vann till slut med 7-4.

Telge - KAIS Mora 4-7 (2-4,2-1,0-2)

Mål Telge: Therese Gustafsson 3, Johanna Kauppinen

Mål KAIS Mora: Therése Karlsson 2, Amanda Wall, Malin Andréason, Lina Svarfvar, Elin Reinestrand

Gästerna rivstartade matchen och gjorde två snabba mål på drygt 50 sekunder i inledningen av matchen. Men Telge reste sig och svarade med att göra två mål på drygt en minut. KAIS Mora tog tillbaka ledningen bara två minuter senare, denna gång genom Lina Svarfar. Och innan de första 20 minuterna var över stod det 4-2 till dalalaget efter ett självmål från Telge.

Men hemmalaget gav inte upp. Therese Gustafsson svarade för två mål i den andra perioden och såg till att hemmalaget var med i matchen även inför den tredje perioden då bara uddamålet skiljde de båda lagen åt.

I inledningen av den tredje perioden hade hemmalaget chansen att kvittera genom en straff, Åsa Tjusberg tog hand om den men Amanda Hill räddade. Istället var det gästerna som utökade sin ledning genom Elin Reinestrand. Med drygt två minuter kvar av matchen tog Telge time out och plockade målvakten i hopp om att krypa närmare. Men det gav tyvärr ingen utdelning och med 38 sekunder kvar av matchen gjorde Therése Karlsson sitt andra mål för dagen, slutresultatet skrevs till 7-4 och KAIS Mora tog sin fjärde raka seger.