17 februari 2018 17:30
SSL Dam

KAIS Mora behåller greppet om förstaplatsen i SSL. Hemma mot formstarka Malmö skickade tabellettan elva bollar i nät, fyra av dem genom Amanda Wall och Moa Gustafsson.

KAIS Mora - Malmö 11-6 (3-1, 4-1, 4-4)

Mål KAIS Mora: Amanda Wall 2, Moa Gustafsson 2, Anna Wijk, My Kippilä, Frida Bäfve, Jessika Eriksson, Lina Svarfvar, Mira Wickman

Mål Malmö: Ellen Tillman 2, Josefine Keller, Anna Nilsson, Ellen Rasmussen

Spelarna sköt skarpt när KAIS Mora tog emot Malmö i Unihoc Arena. Redan efter en minuts spel skickade Mira Wickman upp hemmalaget i ledning, innan Josefine Keller utjämnade med två minuter på klockan. Amanda Wall och Anna Wijk ryckte sedan loss Mora till en tvåmålsledning lagom innan den första periodvilan.

Tabellettan fortsatte sedan sin offensiva produktion i mittenakten. Nyförvärvet Jessika Eriksson behövde bara fem sekunder för att trycka 4-1 i nät och trots reducering från Malmö drog Mora ifrån. Wall skrev in sig som tvåmålsskytt, innan duon med Lina Svarfvar och My Kippilä drygade ut ledningen till 7-2.

Matchen var med andra ord mer eller mindre stängd inför slutperioden, men det hindrade inte Malmö från att släppa på tyglarna. Skåningarna skickade in fyra bollar i nät under de avslutande 20 minuterna, något även KAIS Mora gjorde. Ledningen var därför inte mer hotad än att Ellen Rasmussen kunde skapa viss nerv med sitt 8-5. Därefter stängde Mora matchen genom dubbla mål från Moa Gustafsson och kvitterade ut tre nya poäng i tabelltoppen.