MORA

Mora knäckte Täby på bortaplan

21 januari 2018 19:20
SSL Dam

Det var länge tätt och målsnålt. Men i den tredje perioden blixtrade anfallsspelet till från båda håll. Mora var dock det mer effektiva laget och kunde ta alla tre poäng efter seger med 6-4.

Täby - Mora 4-6 (0-0, 0-2, 4-4)

Mål Täby: Moa Tschöp 2 , Louise Wickström, Jennifer Stålhult.

Mål Mora: Lina Svarfvar, Tone Einstulen, Moa Gustafsson 2, Moa Andersson, Malin Lundquist.

Det var toppmöte på menyn under söndagen när Täby tog emot Mora. Det blev också precis som väntat en tät match där inledningen på matchen gick i ett starkt tempo mellan två bra lag.

Båda lagen hade sina chanser men den defensiva styrkan visade sig då 0-0 stod sig under matchens första 20 minuter.

Den täta bataljen fortsatte under mittakten, även om gästande Mora sakta tog över mer av spelet. Det kom också att resultera då Lina Svarfvar prickade in 0-1 efter 12 minuters spel och dryga tre minuter senare satt 0-2 i nät genom Tone Einstulen.

I den tredje perioden så kom målfesten igång på allvar. Båda lagen bjöd på offensiv show och vi bjöds på totalt åtta gjorda mål. Mora var dock lagen som hela tiden hade kommandot, och segern var aldrig hotad i matchen som till sist slutade 4-6.