Lördag
23 Mar 1 match

Kais Mora vinner med 3-10 borta mot Karlstad!

27 oktober 2018 10:00

Efter tidigare nederlaget mot IKSU i veckan har man nu revanscherat sig och är åter på segertåget! Det var en bra spelad tredje period som bäddade för denna 3-10 seger!

1:a perioden

Matchen börjar som man kunnat tänka sig, Kais Mora tar han om bollen i de allra flesta bytena. Karlstad har knappt tillbringat någon större mängd tid på offensiv planhalva, men i 05:57 in i perioden gör man ändå 1-0 genom Amanda Bergren.

Och redan i nästa byte utökar Karlstad sin ledning till 2-0, denna gång genom Carolina Karlsson, hon blir framspelad av Frida Swahn, tiden 06:45.

Perioden föflyter med lägen åt båda hållen, så även om Mora har lägen för en reducering, så är Karlstad också nära på att utöka sin ledning, Jenny Axelsson vaktar sin kasse väl!

18:06 Får Kais Moras Lisa svarfar gå och sätta sig på utvisningsbänken, hon får 2 minuter för fasthållning. Moras box ser till att hålla i minst (om inte mer) lika mycket boll som Karlstad. Och man får även till en reducering när man spelar med en spelar mindre. Anna Wijk får fram en boll till Johanna Hultgren som stegar in från vänsterkanten och drar in den bollen i nät! Tiden för målet skrivs till 19:23.

2:a perioden

Det dröjer ca fem minuter, närmare bestämt 05:23 innan vi får se andra periodens första mål. Ett läckert spel inom laget leder fram till att Kais Mora kvitterar, det är Moa Gustafsson som är sist på bollen, framspelad av Lisa Svarfvar.

09:12 Får vi en ny utvisning i matchen, denna gång drabbar den Karlstads nr 58, hon får sitta 2 minuter för otillåten trängning. Och Mora behöver precisa 30 sekunder i Powerplay för att utöka sin ledning ytterligare. Johanna Hultgren touchar ett inspel och bollen går fram till Moras striker Malin Alkelöw, som givetvis sätter den, 2-4.

15:23 in i perioden har vi en ny utvisning på Karlstad. Det är Amanda Berggren som får två minuter för slag. Spännande är att de flesta utvsningarna för slag sker då man slår på någons klubba, i på någons ansikte... Mora behöver lite mer tid än i sitt tidigare Powerplay, men inga misstag ska göra och man ser till att utöka ledningen igen, Anna Wijk avlossar ett maskerad avslut som sitter invid bortre stolpen. Elin Reinestrand noteras för assist poängen. Tiden står på 17:03.

18:22, nu är det Karlstads tur att reducera. Amanda Berggren slår in en boll på volley, assisteras gör hon av Emma Dahlström.

Kais mora vinner den andra perioden med 1-3 och man går in med en 3-4 ledning inför tredje och avgörande.

3:e perioden

Endast 15 sekunder har gått av den tredje perioden när Mora utökar sin ledning. Malin Alkelöw gör sitt andra mål för dagen, åter framspelad av Johanna Hultgren.

Perioden har precis blivit en minut gammal när Mora på nytt utökar sin ledning. 01:00 gör Ellen Gunnarsson sitt första mål för säsongen, assisterad av Jonna Jonsson. 3-6 ledning för Mora!

Mora forsätter också med sin snabba målproduktion. 03:47 gör Malin Lundquist (enligt protokollet, men borde kanske stå Alexandra Terner) 3-7!

Karlstad har tidigare (efter Ellens mål) tagit timeout, men det skulle behövt en till! 04:28 gör Moa Gustafsson sitt andra mål för dagen, hon spelas fram av Lisa Svarfvar. Kais Mora är nu uppe i en 3-8 ledning.

08:37 Gör också den blivande A-lagsdebutanten Moa Gustafsson hattrick! Efter fint samarbete med Johanna Hultgren, kan hon enkelt lägga in bollen i mål. 3-9 till Kais och jag måste citera kommentatorn på Sslplay.se "jag måste finns bara ett lag på banan just nu".

Klockan stannar på 10:47 när vi åter har fått beskåda en alldeles magisk omställning. Elin Reinestrand spelar fram Johanna Hultgren som gör sin 4:e poäng för dagen. Kais Mora har nu gjort sex mål på 10 minuter. Efter målet växlar Mora också ner något och man kontrollerar säkert resterande delen av perioden och vinner också tillslut matchen med behagliga 3-10.

På söndag är det match igen, damerna tar då emot Täby FC hemma i Idre Fjäll Arena. Matchstart 17:00.