MORA

Förlust i semifinal 2

9 april 2018 11:35
SSL-SLUTSPELET

Den andra matchen i semfinalserien mellan KAIS Mora och Täby slutade med vinst för Täby med 8-3. Täby utjämnade alltså serien och liknande förra säsongen har lagen vunnit respektive matcher på hemmaplan.

Vi tog ett snack med Noél Alm Johansson om matchen i lördags.

Förlust med 8-3 i semifinal 2, hur ser du på matchen?

• Vi får en jobbig start på matchen och vi kommer aldrig riktigt in i matchen så som vi önskat. Vi spelade upp oss tycker jag, men vi hade svårt att skapa farliga målchanser och spelade inte tillräckligt aggressivt i försvarsspelet.

Jämnt efter de två första perioderna, vad händer i tredje?

• Jag tycker att vi är på gång i slutet på andra perioden och vi lyckas reducera till 4-3 och vi har en bra känsla inför tredje perioden. Men när de får 5-3 och 6-3 tappade vi alltför mycket energi för att lyckas vända matchen.

Täby gör mål inom 5 minuter i samtliga perioder, är ni inte med i starten på perioderna?

• De kändes hetare än oss i den här matchen och spelade mer desperat vilket kanske är naturligt eftersom de förlorade första matchen. Samtidigt får vi självklart inte ge dom den energi de får av att vi vi släpper in tidiga mål i perioderna.

Vad förändrar ni inför semifinal 3?

• Framförallt handlar det om att jobba upp attityden och aggressiviteten. I alla slutspel jag varit med om så kommer alltid dippar, ibland lyckas man ändå vinna och ibland blir det en sur förlust. Styrkan och storheten hos oss är dock att vi alltid har förmågan att komma tillbaka starkare och girigare.

Nästa match spelas i Jalas Arena i Mora, förhoppningsvis med rekordmycket publik på läktarna, hur ser du på hela den kommande upplevelsen?

• Det var en fantastisk inramning förra året och det vore härligt om det blir så igen. Jag hoppas verkligen att Moraborna tar sig till ishallen och stöttar oss på alla sätt.