Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 2 matcher
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Fredag
24 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
20 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match

Nu börjar U19 VM i Brno

25 augusti 2021 07:45

I dag börjar U19 VM för herrarna i Tjeckiska Brno. Med i det Schweiziska landslaget återfinns 17-årige Noah Flury som nu gör mästerskapsdebut. Här följer en intervju inför det som komma skall.


I dag börjar U19 VM med match mot Danmark. Hur känns det att få göra VM debut och hur tror du att det går i premiärmatchen? Jag ser mycket fram emot att spela min första VM-match. Tror att jag kommer att vara lite nervös, men det kommer förhoppningsvis att gå bra.

Vad tror du om Schweiz chanser i VM? Vi tar det match för match och i slutet ser vi hur det kommer att se ut. Om vi spelar vårt spel konsekvent kan allt vara möjligt.

Du kom förra säsongen till Mora för att träna och spela innebandy. Hur var det att komma till nytt land, nytt lag och nya vänner? Var jättenervös över att komma till ett nytt land, en ny innebandyklubb och nya vänner. I början var jag inte säker på att jag skulle gilla allt, men är väldigt glad nu över att jag tog det här beslutet. Redan från början tog alla människor jag träffade väldigt bra hand om mig, så jag kände mig väldigt välkommen direkt.

Säsongen blev ju tyvärr speciell p g a pandemin och efter VM är det dags att åka till Sverige och Mora igen. Hur känns det? Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Mora för att träna och spela igen! Kommer också bli mycket glad över att få träffa mina vänner igen.

Vad gillar du mest med att vara i Mora (Sverige)? Jag tycker mycket om Mora då det är en lagom stor stad och KAIS Mora en bra klubb, som spelar på en bra nivå. Gillar för övrigt Sverige i allmänhet. Människorna är mycket trevliga, alla håller på och bryr sig mycket om sport, vilket jag gillar.

Du fick chansen att spela i KAIS Moras A-lag i div 1 i några matcher innan serien stängdes ner. Hur var den upplevelsen? Det var en mycket lärorik och nyttig erfarenhet för mig. Jag fick chansen att förbättra mig väldigt mycket i alla områden. Blir roligt och väldigt utmanande att spela i division 1-laget igen.

Ny säsong och ännu en gång spel i KAIS Mora. Vad tror du om era chanser i årets seriespel? Tycker vi har ett bra lag. Vi har visserligen förlorat några viktiga spelare, men då får andra se till att kliva fram. Om vi tränar hårt och visa vad vi kan, har vi en mycket god chans att vara med i toppen av serien.

Vad har du för egna förväntningar på dig själv och vad vill du specifikt förbättra? Självklart vill jag förbättra mig på det mesta. Fysiskt självklart, men också spelmässigt. Att kunna spela snabbare och bättre med högre kvalitet. Jag vill förbättra mig så mycket jag kan på de flesta områden. Finns inga genvägar.

Lycka till i VM. Har du någon hälsning till alla i Mora som du lärt känna? Tack så mycket! Hälsar till alla i Mora som jag känner. Nu blir det VM men längtar att komma tillbaka till Mora och få träffa alla igen..

Du kan se U19 VM här på Youtube >>

Spelschema och nyheter på U19 VM:s officiella sida hittar du här >>