Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Herrarna en seger ifrån allsvenskan

4 april 2018 20:49
Kval Herr

I morgon är det dags för kvalmatch två i kampen mot Lillån. Efter att Marcus Persson avgjort i sudden senast har herrarna en bra möjlighet att avancera till allsvenskan. Vi fick ett snack med matchhjälten inför morgondagen.


Härlig seger senast och du blev matchhjälte. Hur kändes det när bollen gick in?

Ja verkligen. Hängde kvar uppe i anfallet så får ja en bra pass av Tomth så försökte jag bara komma förbi första täck. Så det var en skön känsla såklart när jag såg att den gick in.

Ni tappade en ganska till synes trygg ledning och det blev dramatik. Har du varit med om något liknade tidigare?

Ja men det har jag, man måste vara uppe på tå hela tiden. Alla vet att det kan gå väldigt fort i innebandy. Tycker vi ändå har koll på dem och har chansen att stänga igen matchen men de lyckas få in två kassar ändå.

Ni har nu tre av tre mot Lillån denna säsong. Vad talar för er att det blir en fjärde i morgon?

De kommer såklart komma ut hårt på sin hemmaplan så vi ska se till att vi är med i början och ta tag i det på en gång. Sätta fart på bollen och kriga i 60 minuter så har vi en väldigt bra chans.

Du har ju varit med i a-laget nu ett tag. Vad säger du om den resan ni gjort under din tid?

Ser lite annorlunda ut nu med ett mer yngre lag än vad det var när jag kom upp där 12/13, men vi är ändå ett par stycken kvar sen dess. När vi var i högsta ligan var det såklart kul att spela mot de bästa spelarna hela tiden. Sen åkte vi ur och det var många spelare som lämnade så vi fick börja bygga ett nytt lag. Vi fick väl inte riktigt ihop det och åkte även ur Allsvenskan. Så det här blir tredje året totalt med kvalspel, riktigt kul att spela såna matcher när det står mycket på spel. Tycker dock vi har något väldigt bra på gång nu, så det ser bra ut.

I fjol gick det ju inte hela vägen då det blev respass i första kvalomgången. Vad är skillnaden från förra säsongen till denna?

Var väldigt tight förra året i matcherna men tror att alla har fått med sig ett till år i bagaget. Vi har i princip samma lag som ifjol så det känns väl som att vi är mer samspelta i år allihopa och vi har en bra bredd med fler som bidrar.

Hur ser du på din egen insats denna säsong?

Tycker att det har varit en bra säsong, speciellt efter jul. Vill vara en bidragande back i offensiven så har hittat en bra kemi med Emil (Stenberg), så det har känts bra.

Spel som både forward och back. Var trivs du bäst och hur ser du på positionsbytena?

Var forward tills jag började på gymnasiet ungefär. Väl där skolade Daniel Winberg om mig till back då vi var väldigt få backar just då. Har varit lite skador på forwards så då har jag fått klivit upp och kört på bara. Det är bara att spela där man blir tillsagd. Det är såklart lärorikt att spela på fler positioner. Har dock en större trygghet som back där man vet mer hur man ska ligga i försvaret och så, sen är det kul att ha mycket boll.

Till slut vill vi självklart ha ett tips om matchutgången och vem blir stor matchhjälte?

Vi vinner med 5-2 och Daniel Simons Pettersson gör tre kassar.