Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Inför toppmötet av Damernas SSL mellan Kais Mora IF och IKSU med Johanna Hultgren

20 oktober 2018 10:00

Nu på tisdag är det dags för prestigemötet mellan fjolårets SM-finalister, det är Kais Mora IF som tar emot IKSU hemma i Idre Fjäll Arena. En spelare som förmodligen känner sina motståndare lite bättre än alla andra är Kais Moras nr 11, Johanna Hultgren. Johanna valde inför säsongen att återansluta sig till Kais Mora efter tre år hos IKSU, med sig ”hem” har hon två SM-guld tillsammans med Umeålaget i bagaget. Två SM-guld som har vunnits mot just Kais Mora.


Hur känns det att vara tillbaka i Moratröjan?

  • Det känns jätteskönt Jag gick gymnasiet här, så det har blivit som ett andra hem för mig. Och jag trivs verkligen jättebra i staden och i klubben, så det känns jätteskönt att vara tillbaka.

På tisdag möter ni som bekant IKSU. Vad tänker man när man ställs inför sina forna lagkamrater?

  • Det är alltid speciellt. Jag hade tre bra år där borta med IKSU och lärde mig jättemycket. Så det är klart att det är speciellt, men det är samtidigt ingenting jag tänker på då det är dags för match.

IKSU har gjort 51 mål på de fyra inledande matcherna. Och er tränare, Stoffe, har tidigare sagt att ni måste få stopp på deras offensiv om ni ska vinna den här matchen. Hur ska man egentligen stoppa dem, går det att stoppa dem?

  • IKSU är ett bra lag med bra offensiva spelare. Men jag tycker att vi har koll på dem och deras spel. Vi måste självklart vara ödmjuka inför uppgiften, men gör vi vårt till 100% så är jag övertygad om att vi har stor chans att vinna matchen.

Till deras offensiv hör systrarna Kauppi som hämtades in inför den här säsongen. Veera Kauppi snittar så här långt 4,25 poäng per match, är det en spelare som ni pratar lite extra om inför en sån här match?

  • Självklart måste vi prata om en spelare som Veera. Hon är en oerhört skicklig spelare, men samtidigt har IKSU ett helt lag av otroligt skickliga spelare. Men vi ser först och främst till att fokusera på vårat egna spel än individuella motståndare i matchen.

Tror du att man pratar något extra om dig, borta i IKSU-lägret?

  • Kanske, jag spelade ju där ett längre tag, så de borde vara medvetna om vad jag kan och brukar vilja göra. Eller så anser dem att de har så bra koll att de inte pratar alls.

Inför en sådan här match, hur ser en träningsvecka ut. Höjs intensiteten och alla blir lite extra taggade? Hur går ”surret” i omklädningsrummet?

  • Absolut, alla blir lite extra fokuserade. Framför allt på de övningar som är anpassade för motståndet. Jag vill givetvis inte säga att vi underskattar några andra lag i serien, men det är och blir annorlunda inför ett möte med IKSU.

Vem har då sätt lite extra het/vass ut under den senaste träningsveckan?

  • Malin Lundquist, hon har sett riktigt bra ut!

Då det är en TV-match, som kommer att sändas via Eurosport och på webben via Sslplay.se så har matchen flyttats, ursprungligen från söndag och nu till på tisdag. Det innebär att ni blir spellediga denna helg och ni får ett par dagar ledigt, hur påverkar det er och er uppladdning?

  • Jag tror att det bara är positivt. Många jobbar under veckorna och under en säsong blir det inte många lediga helger. Så jag tror att många uppskattar att kunna vara lite ledig. Samtidigt tror jag att det kommer gynna oss, då jag tror att det kanske kommer fler en tisdagskväll än en söndagseftermiddag. Och jag garanterar dig, att vi kommer vara fokuserade och vilja vinna oavsett om det är en fredag, lördag, söndag eller en tisdag!

**Med det så tackar Johanna och vi önskar henne och laget stort lycka till nu på tisdag! Och låter tränare Christoffer Suominen få sista ordet inför mötet med IKSU. **

  • IKSU med sina två SM-guld kommer hit som favoriter. Det kommer att bli en oerhört tuff match. Vi måste få stopp på deras offensiv. Och det kommer krävas att varje spelare presterar på 100%.

Vi hoppas givetvis på en spektakulär innebandymatch som slutar med en Kais Mora seger! Missa inte chansen att få se Sveriges två bästa lag göra upp om vem som ska få förbli obesegrad, tisdag 23:e Oktober, 19:15 I Idre Fjäll Arena!