En härlig seger över Rönnby!

1 december 2018 13:55

Västerås Rönnby IBK på besök i Idre Fjäll Arena, en match som Mora på förhand är favorittippade att ta hem. Men också en match där det inte bara handlade om tre poäng på kontot, och som uppenbarar sig redan i den första matchminuten, då Rogers bastanta stämma ljuds ut över hallen när han eldar på sitt lag - En match där det gäller att få igång maskineriet igen.

1:a perioden

Mora tar ledningen, 1-0 görs genom Johanna Hultgren, som på något fantastiskt underligt sätt lyckas styra in Malin Alkelöws skott bakom Helen Bircher i Rönnby målet.

Exakt då matchklockan tickar över till den åttonde spelminuten så kvitterar Rönnby. En boll vinst, en lång boll och ett volley avslut av Linnéa Nilsson resulterar i 1-1, hon assisteras av Jonna Sjöberg.

17:20 - Signerat Malin Alkelöw! En misslyckad passning av Rönnby försvaret tas upp av Malin i slottet och därifrån gör hon aldrig några misstag, 2-1 är givet. Resultatet håller sig även perioden ut.

2:a perioden

I den andra perioden är det Rönnbys tur att göra mål först. 02:26 har hunnit passera när man efter en effektiv omställning får bollen i nät. Elin Björkman är sist på bollen och hon assisteras utav Linnéa Nilsson.

Mora ska återta sin ledning, klockan stannar på 05:12 när Johanna Hultgren sätter 3-2. Ett stenhårt inspel på kassen av Johanna letar sig tillslut in i målet. Elin Reinestrand noteras för assisten.

08:30 passar Mora även på att utöka sin ledning. Bollen går som på ett snöre mellan lagmedlemmarna, My, Lina, Lisa, Moa - Mål! Värt att tillägga att det är ett klassavslut av G! (Moa Gustafsson).

14:03 får hemmalagets Frida Bäfve gå och kyla ner sig lite i båset. Hon får sitta av 2 minuter för fördröjande av spelet. Moras boxplay presterar felfritt och håller undan Rönnby från att ens få ett försök till att reducera!

Ställningen 4-2 håller sig perioden ut och Mora har med det lyckats fördubbla sin ledning inför den sista och avgörande perioden.

3:e perioden

I den tredje perioden är det Västerås Rönnby som öppnar starkast igen, det tar bara 32 sekunder innan man har 4-3 på tavlan. Sist på bollen är Elin Björkman och hon assisteras utav Linnéa Nilsson.

Runt matchminut fem, vad kan man säga... My Kippilä, den bollen har ett bättre öde!

10:04 rivs My Kippilä ner efter en ny soloraid och Mora tilldöms straff. Anna Wijk får förtroendet och förvaltar den på bästa sätt och vi får ställningen 5-3.

10:17, det vill säga bara 13 sekunder senare utökar Mora sin ledning till 6-3. Johanna Hultgren, som den målmaskin hon är, gör hattrick när hon styr in en stenhård passning från Caroline Rosenberg. Västerås Rönnby IBK tar timeout.

Timeouten verkar ge effekt, 12:48 reduerar man till 6-4 genom Jonna Sjöberg. Hon assisteras av Elin Björkman.

15:18 Har vi ytterligare en reducering, 6-5 på tavlan när Felicia Forsmark placerar in bollen lågt vid stolpen, Anna Wiman noteras för framspelningen och vi har nu lite nerv i matchen!

Men den nerv och dramatik som Rönnby byggt upp ser Moa Gustafsson till att döda när hon minuten senare trycker in en sidleds passning från Lisa Svarfvar. Gustafssons andra för dagen! Tiden 16:36.

17:20 Gör Mora också 8-5 och punkterar matchen helt. Johanna Hultgren med diagonalaren till en framspurtande Caroline Rosenberg som tickar in den till Malin Alkelöw som bara stöter in bollen över mållinjen.

Med 21 sekunder kvar av matchen får gästernas Jonna Sjöberg en utvisning. 2 min för upprepade förseelser. Och powerplay spelet förvaltar man näst intill direkt. Klockan stannar på 19:50 när Malin Alkelöw sprätter upp bollen i nättaket på ett inspel av Anna Wijk. Och vi har även dagens andra tremålskytt!

Matchen slutar 9-5 till Kais Mora IF, ett resultat som speglar matchenbilden (44-20 i skott), Man får dock inte ta ifrån Västerås Rönnby IBK att de skapande lite spänning i mitten av sista perioden.

I nästa omgång av Damernas Svenska Superliga tar sig Kais Mora an Örnsköldsvik IBK på borta plan, matchen ser du på Sslplay.se!