Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Pixbo Wallenstam IBK - Kais Mora IF

25 november 2018 22:15

I förra omgången tog man emot IBK Göteborg hemma i Idre Fjäll Arena. Denna helg tog man sig an ett annat Göteborgslag, nämligen Pixbo Wallenstam IBK, som man också skuggade i tabellen. Och efter en tämligen jämn så fick man efter slutsignalen se sig besegrade och fortsatt efter Pixbo och även IKSU i serietabellen


1:a perioden

07:34 spelat av den första perioden när hemmalaget Pixbo tar ledningen. Man vinner bollen högt och Alicia Fylke spelar in bollen till Denisa Ratajova, 1-0.

14:28, 1-1 och matchens kanon. My Kippilä spelar över till sin backkollega Frida Bäfve som klipper till direkt och den sitter otagbar i högra krysset.

14:53 tar Mora också ledningen i matchen. Caroline Rosenberg hittar Ellen Gunnarsson med en långboll, Ellen trampar in och sätter 1-2 för Mora.

16:31 Får Lina Svarfvar gå och sätta sig 2 min för slag. Pixbo skapar ett par riktigt bra lägen i sitt powerplay, men Mora håller undan och vi får inte se någon kvittering i denna period, som slutar 1-2 till Mora favör.

2:a perioden

Pixbo Wallenstam gör mitt periodens första mål. Reduceringen görs genom Caroline Adelöw och hon assisteras av Amanda Lööv Miljevic, tiden 05:26.

08:53 är det Moras tur att spela powerplay. Linda Andersson får gå och sätta sig, 2 min för slag. Pixbos box gör dock ett väldigt bra arbete och Mora lyckas inte att ta återta ledningen.

16:53 in i perioden tar Pixbo ledningen i matchen. Det är Laura Manninen som slänger iväg ett skott från distans, och med mycket trafik framför mål seglar bollen också in. Caroline Adelöw noteras för assistpoängen.

Och runt minuten senare, efter vad som ser ut att vara ett misslyckat uppspel av Mora så utökar Pixbo ytterligare sin ledning. Alicia Fylke sätter 4-2, assisterad utav Lisa Andebratt. Tiden för målet 17:42.

Det sista som händer i perioden, närmare bestämt 19:56 är att Klara Loneberg får gå och sätta sig 2 min för slag. Och Mora kommer då att starta nästa period i numerärt överläge.

3:e perioden Mora börjar som sagt den tredje perioden i powerplay. Man får dock inte hål på Pixbos box denna gången heller.

Nästa utvisning i matchen drabbar Mora, 03:06 på klockan och Malin Lundquist får gå och sätta sig 2 min för upprepade förseelser. Men inte heller Pixbo kan förvalta sitt numerära överläge och 4-2 står sig.

Kais Mora går ner på folk i ett försök att jaga efter en reducering. Och stundtals har man också ett omfattande tryck mot Pixbos mål. och med cirka tre minuter kvar av matchen tar man även målvakten, för att få in en extra utespelare och extra tryck mot Pixbos mål. Men trotts sina ansträngningar för en reducering, för att sedan kunna kvittera, så ville bollen inte in i mål. Pixbo kunde med en stabil insats i slutet av matchen hålla undan och tillslut också vinna med siffrorna 4-2.

Vi gratulerar Pixbo Wallenstam till dagens vinst och tackar för motståndet. Nästa match är mot Västerås Rönnby IBK den 30:e November, klockan 19:00 i Idre Fjäll Arena. Vi ses där!