23 Mar 1 match

Kais Mora IF och Ica Maxi Arena

5 november 2018 18:30

Kais Mora som ännu inte hade besegrat Endre i Ica Maxi Arena fick ändrat på det med gårdagens match

1:a perioden Matchen och dagens första mål görs utav Kais Moras nr 77, Elin Reinestrand. Anna Wijk hittar henne i höga slottet och tiden 03:44 har vi 0-1.

06:09 tar Mora ledning med 0-2. Moa Gustafsson noteras för målet och Malin Alkelöw för assisten efter att ha slängt iväg en skott/passning mot Ekholt i Endre målet.

2:a perioden Endre vill snabbt tillbaka in i den här matchen och 02:33 in i den andra perioden gör man också 1-2 genom Ellen Bäckstedt.

04:28 har gått av den andra perioden när Mora utökar sin ledning. Mora har haft ett större spelövertag när Elin från sin högerkant hittar in till Anna, som i sin tur hittar över till Johanna Hultgren som sätter sitt 14:e mål för säsongen.

Och bara minuten senare utökar Mora sin ledning ytterligare. 1-4, denna gång genom Ellen Gunnarsson som bågar in fint efter ett frislag hittar det bortre krysset i Endre målet. Malin Lundquist står för assisten.

06:18, "det går snabbt i innebandy", denna gång är det Endres tur att göra mål. Milla Nordlund reducerar till 2-4. Sara Steen noteras för assisten.

Ungefär halva matchen har spelats när Anna Wijk, som så många gånger redan denna säsong spelar fram Johanna Hultgren. 13:54 och 2-5 på resultattavlan.

Endre ger sig inte och med ca fyra och en halv minut kvar reducerar också Ellen Bäckstedt (igen), hon assisteras av Linnea Wallgren och vi har 3-5, vilket också håller sig perioden ut.

3:e perioden. 01:34 har spelats av den tredje perioden när Lina Svarfvar hittar en framstormandes Moa Gustafsson och från sin högerkant drar hon upp bollen i nättaket, 3-6 och man får en smakstart på perioden!

Runt matchminut tre av den tredje perioden drabbas Endre av en avvaktande utvisning. Och efter att ha kontrollerat spelat bollen inom laget i en och en halv minut så gör Mora också 3-7. Anna försöker sig på ett direktskott, som Johanna fångar upp och lägger in i slottet till en väntande Malin Alkelöw, och där behöver hon bara trycka in den.

07:16 Passar samma Alkelöw på att göra 3-8 genom att runda en kanske lite förhet och nyainsatt Sophia Lundmark i Endre målet. Anna Wijk noteras ännu en gång för assist poängen.

Endre ska få tillfälle att försöka snygga till siffrorna lite när Moras Moa Andersson tvingas till att gå och sätta sig på botbänken, 2 min för otillåten trängning. Moras Boxplay är dock felfritt och man förnekar Endre något mål.

15:13 är det Endres tur att spela Boxplay. Stina Ander får sitta av 2 min för hög klubba. Mora får tyvärr ingen utdelning via sitt powerplay.

Istället sätter Mora spiken i kistan när de gör 3-9. Vid en omställning och fint samarbete med Ellen Gunnarsson blir Caroline Rosenberg fri från ca halva plan och hon kan säkert sätta sitt första mål i Kais Mora tröjan.

Totalt sätt var Mora det bättre laget matchen igenom och de värdiga vinnarna. 3 poäng till Kais Mora som stannar på en 3:e plats i tabellen, där man skuggar Pixbo och IKSU.

Till helgen är det spelledigt i damernas SSL till förmån för Euro Floorball Tour i Schweiziska Neuenburg. Vi önskar Sverige ett stort lycka till och ett extra lycka till för våra Kais Mora spelare som är där och spelar!