Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Mora
MORA
Borta
IKSU
IKSU

Alm Johansson: ”De två klart bästa lagen som möts”

20 april 2018 12:52
Ssl-slutspelet

Med mindre än ett dygn kvar tills dess att finalen tekas igång är det dags att kolla läget med huvudtränare Noél.


En lång säsong och ett slutspel är snart över. Bara finalen kvar. Om du summerar lite kort, vad är det som gör att ni till slut står i en ny final? ⁃Grunden är såklart att vi har en spelartrupp med massor av kompetens och som trivs riktigt bra tillsammans. Under den här säsongen har det tydligt märkts hur giriga vi varit och att vi sällan varit nöjda trots seriesegern. I slutspelet och framförallt i semifinalerna har vi hela tiden stegrat våra prestationer, så viljan och beslutsamheten att hela tiden utmana oss själva skulle jag säga har varit avgörande att vi står i en ny final.

Kan du beskriva lite kort för läsarna hur en finalvecka ser ut? -I början på veckan handlar det mesta om återhämtning och ganska lågintensiva planpass. Sedan handlar det om att titta på detaljer i spelet och bygga upp en bra känsla med rätt anspänning.  Vi åker till Stockholm på torsdag och sedan är det full fart under fredagen med media och olika förberedelser på plats.  De flesta i laget är rutinerade och vet vad som väntar så det känns skönt.

Ni ställs liksom förra året mot IKSU. Hur ser du på möjligheten till revansch från förra årets finalförlust? -Jag tycker att styrkeförhållanden mellan lagen är helt jämnt. Båda lagen har gjort starka säsonger och det är de två klart bästa lagen som står i finalen. Vi har lärt oss mycket sedan förra finalen och är väl förberedda. Jag tror fullt ut på att vi får revansch.

Vågar du tippa ett slutresultat i finalen? -Svårt att säga, det är i grunden två offensiva och kreativa lag så möjligheter finns till en målrik match. Men det skulle lika gärna kunna bli en match där försvarspelet får en helt avgörande roll. Jag drar till med 5-4 efter straffar. Det får egentligen bli hur som helst, bara vi vinner matchen.