23 Mar 1 match

Marcus Persson matchvinnare när herrarna vann

30 mars 2018 17:43
Kval Herr

I dagens kvalmatch i Unihoc Arena hämtade gästerna upp ett tvåmålsunderläge sista 40 sekunderna. Det hjälpte dock inte då hemmalaget till slut kunde avgöra i förlängningen.

Stor dramatik i Unihoc Arena när herrlaget vann första drabbningen. Efter att de två första perioderna var mer eller mindre händelsefattiga och inte bjöd på någon större underhållning så var den tredje något helt annat.

Framförallt inledningen och avslutningen var något extra. Efter att KAIS Mora haft ledning efter två spelade perioder med 3-2 så var ställningen 2.25 in i tredje 5-4 för hemmalaget. Försvar var inte någon stor prioritering under denna stund och båda lagen hade ganska lätt framför motståndarens kasse.

Nu ska vi dock ta oss till slutet, för mellan akten av perioden blev ett ställningskrig. Hemmalaget gör 6-4 14 minuter in i perioden och en stund senare tar gästerna time-out. Bra tryck när Lillån plockar målvakten med dryga fyra minuter kvar. Hemmalaget KAIS Mora saknar dock inte chanser att sätta den i tom kasse.

När det sedan är 40 sek kvar av matchen smäller det till och Lillån gör två mål inom loppet av fem sekunder och whoops så är ställningen 6-6 som står sig perioden ut. I den kommande förlängningen tar hemmalaget tag i taktpinnen vilket till slut leder till ett avgörande. 3.49 in avgör Marcus Persson med sitt andra mål för dagen och rond ett till KAIS Mora.