23 Mar 1 match

KAIS Mora ett steg närmare kvalfinal

19 mars 2018 09:37
Kval Herr

Herrarna går segrande ur första kvalmötet mot Västerås IB efter 2 mål av våran egna Influencer, Albert Östman

KAIS Mora tog tag i taktpinnen från start och kunde redan efter 22 sekunder spela till sig en 1-0 ledning, en ledning som uttökades genom ringräven Sonny Pettersson.

2-0 stod sig perioden ut och KAIS gör ett mycket bra period, i period 2 börjar Västerås äta sig in i matchen mer och mer, och efter halva perioden är det kvitterat.

Sista 30 minuterna så är den en kavalkad av missade målchanser för hemmalaget, med en gnutta mer skärpa, och nedvinkling av blad, hade matchen varit avgjort i början av 3e.

Nu blir det en nagelbitare, men när Linus Hansson fick göra sitt första i den Rödsvarta tröjan till 5-3 med 5 min kvar, kunde man pusta ut lite mer.

5-3 blev snabbt 7-3 innan onödiga utvisningar gör att Västerås får avsluta 4 minuter i Power Play, 1 mål där och slutresultatet blir 7-4

I hemmalaget utmärkte sig Johan Tomth som var tillbaka i gammal god form, men även Emil Stenberg som vann ALLT defensivt.

Nästa match i kvalet är på Onsdag i Bombardier Arena, seger där och Kvalfinal är ett faktum