Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

KAIS Mora träningsspelar i helgen

23 augusti 2018 10:04

Skoghall och Sveiva(Norge) kommer på besök i helgen, och det är kända ansikten i båsen


FREDAG KAIS Mora-Sveiva 19:00

LÖRDAG KAIS Mora-Skoghall 14:00

SÖNDAG Skoghall-Sveiva 12:00

Vi är väldigt glada att få hälsa Skoghall från Värmland och Sveiva från Oslo på besök till Idre Fjäll Arena i helgen. Sveiva är ett ungt lag från Oslo som snöpligt förlorade Norska finalen förra säsongen på straffar, det är ett offensivt lag och dom flesta har spelat i föreningen sen barnsben. i Sveiva räknade jag fram till 8 gamla Mora-spelare har spelat i Sveivas röda tröja: Jerry Johansson,Richard Fernström,Per Wångerstjö, Anton Brenner, Joachim Palmqvist, Fredrik Bergström,Daniel Winberg,Sonny Pettersson. och i båset i sina andra säsong står Moralegenden, Anton Brenner.

Det andra laget som kommer är Skoghall,som oturligt nog ramlade ur Allsvenskan föregående år, men har värvat på bra och ses av många som en av det stora favoriterna i årets div1, och i Skoghalls bås står ingen mindre än den fd KAIS Moraspelaren Simon Klein, vi tog ett litet surr med min gode vän :

Du kom till Mora med ditt rosa pannband och offensiva Innebandy,ge mig en liten tillbakablick på åren på IBG, och har du något särskilt stort minne? Minns knappt det rosa pannbandet då Fredrik Holtz snodde det efter 1 träning. Åren på IBG var bland de bästa i mitt liv. Jag fick en väldigt fin innebandyskolning av duktiga instruktörer och lärde mig mycket om att hur det fungerar att bo själv och att ta hand om sig själv. Minnena är många men självklart var det stort att bli uppkallad i Mora IBF´s herrlag för att få spela med de stora grabbarna.

Om jag minns rätt så stack du från Mora 2005 på nya Innebandyäventyr, du har hunnit med en hel del klubbar och stora framgångar i di karriär?

Ja, jag har några klubbar på mitt CV men det är sån jag var/är som person. Jag gillade nya utmaningar och nya städer. Jag tackar den delen av mig idag för alla fina erfarenheter som jag har samlat på mig under resans gång. Största framgången är ju så klart SM-silvret med Linköping även om det var otroligt tråkigt att förlora finalen. Tiden i Västerås var också väldigt bra med avancemanget till SSL och då även min första säsong i högsta ligan.

Nu alltså tränare för Skoghall, Vad är erat mål, dels med helgen där ni kommer få möta likvärdigt motstånd, men också målet med hela säsongen? är ni favoriter?

Ja, en fantastisk utmaning och ära att få träna den här gruppen av människor som är i Skoghalls IBK. Att det är min moderklubb gör inte saken sämre och jag känner en stor stolthet över det. Den kommande helgen kommer handla mycket om att fortsätta vårt arbete med det nya spelsystemet. Vi är en bit på vägen redan men har fortfarande saker som vi behöver gnugga lite extra på. Det blir en jättebra matchning mot två bra lag där det kommer ställas frågor till vårt försvarsspel. Målet med säsongen är att ta oss till kval. Det är något vi tillsammans har diskuterat fram. VI har några delmål som ska hjälpa oss dit vilket vi håller internt inom gruppen. Favoriter blir Mora. Sportchef Winberg och Coach Bladh har gjort ett jättefint jobb under sommaren och gör verkligen skäl för lönen. Så Mora blir vassa. Jag ser Västerås och Lockerud som starka kort också.

3 snabba

Connys backhandknack eller Lillis Zorro?

Connys backhand alla dagar i veckan. Lillis blir så väldigt självgod när han sätter en zorro (säger Simon utan att veta att lillis är en av domarna i helgen)

Bo på tomtebo eller hos Friedrich/Sonja?

Det är tuffa puckar hemma hos Friedrich och är inte Sonja hemma så kommer jag få laga all mat och städa själv. Jag kanske kan bo i Tomtebo men käka middag hos Holtzfamiljen på kvällarna?

MusikQuiz hos krille eller Wasastugan?

Musikquiz hemma hos Krille även om bröderna alltid ändrar reglerna och fuskar till sig vinsten J Efter quizen går vi ner på Wasa och tar en kanna med ”Kamikaze”.