15 oktober 2018 08:17

Söndag den 14 oktober och dags för omgång fyra i damernas SSL för våra Mora damer. Och dagen till ära står Malmö FBC för motståndet i den Baltiska hallen i Malmö.

1: a perioden

Kais Moras burväktare för dagen: Jenny Axelsson.

Matchens början utspelar sig så att Malmö backar ganska omgående hem, men jobbar stenhårt och ligger tight i defensiven. Det är ett par chans utbyten lagen emellan, men 07:48 in i perioden gör Kais Mora 0-1. Mora kämpar tills sig bollen i högra hörnet på offensivplanhalva, bollen når Jonna Jonsson som med ett instick i mitten når Alexandra Terner som inte gör några misstag utan distinkt smäller upp den i högra krysset.

I den 14:e minuten får Malmös Ellen Rasmussen ett läge att kvittera. Och jag tror att alla som tittade var säkra på att hon skulle lyfta in 1-1, men på något förvånande sätt missar hon och lyfter bollen utanför. Istället kommer 0-2 bara en kort stund efter. Klockan står på 14:27 när Elin Reinestrand trycker in bollen i bortre hörnet efter att först ha lyft ut den på kanten till Moa Gustafsson, som bara lägger tillbaka den mot en framrusande Elin.

Jenny står för ett par komfortabla räddningar under periodens gång.

2: a perioden

Mora får väl det man kan kalla ”en smakstart” på den andra perioden. Lina till Moa, Moa tillbaka till Lina, som håller i bollen just så länge att backen måste kliva på och då lättar ut bollen till lillsyrran Lisa Svarfvar som bara behöver raka in sitt 4:e mål för säsongen.

Vi är inne på runt minut tre i perioden då det hettar till lite. Johanna Hultgren trycker till Malmös Rasmussen, men spelet får fortgå, trots starka protester från Malmö bänken. Och då bestämmer sig Malmös Josefine Keller istället för att försöka kasta Anna Wijk över sargen, en given tvåa och matchens första powerplay. Under PP:et förmår man inte att utöka sin ledning. Elin Rosén i Malmö målet får stå för en fin räddning på ett direktavslut av Anna. Jenny Axelsson i Mora målet vill dock inte vara sämre och avstyr säkert ett friläge ett par sekunder senare. Värt att tillägga att Malmös spelar dessutom var hårt uppvaktad av en jagande Elin Reinerstrand!

08:44 får Malmös nr 14 återigen gå och sätta sig i utvisningsbåset. Denna gång för låsning av klubba. Och Mora får försöka utöka sin ledning ännu en gång i powerplay. Ännu en gång förnekar Malmös box Mora från att göra mål, men Keller hinner bara ställa sig på plan innan hon och alla andra får se när Anna Wijk trycka in bollen i bortre hörnet av målburen, detta från sin position hon intagit ute på högerkanten, assisterad av My Kippilä.

3:e perioden

Den tredje perioden börjar som de andra två slutat. Malmö som blir små och försöker täcka ytor, men samtidigt hugger direkt och ligger tight då Mora spelarna är felvända. Och ett Mora som inte får till det där sista, om det så är avslutet eller den sista avgörande passningen.

Men 07:15 gör Anna Wijk sitt andra mål för dagen och med det sitt andra mål för säsongen. Detta genom att Mora tidigt stoppar upp en av Malmös spelvändningar, bollen går ut till Johanna Hultgren som tickar in den mot Anna i höga slottet, som nu byter hörn när hon trycker in den mot den bortre stolpen.

08:07, medan jag fortfarande skriver på föregående håller sig Lina Svarfvar framme, denna gång är det ombytta roller och hon assisteras i sin tur av Lisa Svarfvar. Och med detta får jag anledning av att uppmana alla att gå in och titta på highlights från matchen på sslplay.se.

Malmö ska till att reducera, och detta gör man först via Tereza Urbánkova, som kan runda Jenny i Mora målet efter en omställning. Man kan säga att Malmö äntligen får utdelning på sin gameplan? Klockan står på 09:37 vid målet.

Nästa reducering sker para ett par minuter senare. Detta efter en någorlunda olik matchbild, då Mora faktiskt är tillbaka tryckta under ett helt byte. Ett skott utifrån av Malmös Josefin Keller som Marlene Lennartsson styr framför kassen och som Jenny så när lyckas nå, men tyvärr inte helt och bollen går tillslut i mål. Målet görs denna gång vid 12:15.

Sen tar det ungefär lika lång eller kort tid igen innan det är reducerat ytterligare en gång, denna gång till 3-6. Mora ser ut att ha kontroll på läget, men fastnar ute vid sargen en bit upp på defensiv planhalva. Malmö vinner boll och Ellen Rasmussen går på avslut, ett avslut som letar sig upp i bortre krysset.

Malmö tar time out med ca 3 minuter kvar av matchen, tanken är såklart att trycka på och få in ytterliggarereducering och en kvittering. Mora behåller kontrollerade bollen inom laget de återstående minuterna. Matchen slutar 3-6 till Kais mora. Sammanfattat från min sida, är det en komfortabel seger för Kais Mora där Malmö egentligen aldrig är riktigt nära på att störa eller förstöra för Kais Mora. Jag tycker mig också se en frustration hos Mora spelarna efter matchens slut, detta för att man inte riktigt kommer igång med ”sitt spel”. Malmö gör det bra som försöker att göra ytorna små för Mora i deras offensiv. Samtidigt som Mora inte får till den där sista passningen eller det sista avslutet. Inte den mest spektakulära innebandymatchen, men dessa 3 pinnar som Kais Mora tar med sig i bagaget hem, gör den ca 10-11 timmar långa bussfärden alltid lite trevligare!

I nästa omgång av Damernas Svenska Superliga (tisdag 23:e Okt. 19:15) tar man emot IKSU hemma på Idre Fjäll Arena. Det är då dags för de två giganterna att göra upp om vilka som ska förbli obesegrade. Vi ses där!