Lördag
23 Mar 1 match

Komfortabel seger borta mot Örnsköldsvik IBK

2 december 2018 21:05

Andra matchen på kort tid då Damernas SSL bjöd på dubbelomgång denna helg. Och dagen till ära ställs man mot Örnsköldsvik IBK som haft en tuff start i högstaligan.

1:a perioden

03:51 och det är Kais Mora som inleder med matchens första mål, och matchens första målskytt är en ocskå en van sådan. Efter att ha mottagit en pass från Frida Bäfve ute på sin vänsterkant och fått sig lite yta stegar hon säkert in och sätter sitt första för dagen. Målet görs utav nummer 11, Johanna Hultgren.

11:47 in i perioden drabbas Mora av en utvisning. Hultgren får gå och sätta sig 2 min för slag. Och med det får Örnsköldsvik som öppnat piggt ett gyllene läge att kvittera. Istället för en kvittering får vi se ett Mora som utökar sin ledning i boxplay. Malin Alkelöw får kontroll på bollen framför Örnsköldsviks mål och efter ett par läckra dragningar kan hon lyfta in 0-2. Anna Wijk noteras för assispoängen.

14:09 är det hemmalagets tur atts spela boxplay då Elina Hirvi avtjänar 2 min för otillåten trängning. Och minuten in i powerplay utökar Mora sin ledning till 0-3. Anna Wijk med passningen och Moa Gustafsson med avslutet i krysset. Tiden för målet 15:03.

0-3 är också ställningen när lagen går till periodpaus.

2:a perioden

I andra perioden får vi vänta ända till 13:05 innan nånting skrivs in i protokollet. Det är återigen hemmalagets Elina Hirvi som får gå och sätta sig 2 min, även denna gången för otillåten trängning. Moras powerplay förblir dock fruktlöst denna gång.

Andra periodens första mål kom istället 18:17 in i perioden. Det är Anna Wijk som slår ett snabbt frislag till Johanna Hultgren som skjuter direkt och vi har 0-4 på tavlan.

Bara halvminuten senare får vi också se Mora utöka till 0-5. Det är Moras andra femma som uppvisar fint rull när man vunnit bollen högt. Sist på bollen är Moa Gustafsson och hon assisteras av My Kippilä.

Mora hinner även utöka sin ledning till 0-6 innan perioden är över. Klockan stannar på 19:18 då Malin Hörnberg, som gör sin första match i A-lagströjan, också gör sitt första mål. Ett riktigt snyggt sådant bör också tilläggas! Hon assisteras av Caroline Rosenberg.

3:e perioden

Hemmalaget är först ut med att göra mål i tredje perioden. Efter en omställning reducerar Sabrina Strandberg till 1-6. Hon assisteras av Alva Sjölund. Tiden för målet 07:03.

07:48 utökar Malin Alkelöw Moras ledning. Anna Wijk lyfter bollen utifrån vänterkanten till en tämligen fri Malin på bortre stolpen, och med en säker volley sitter 1-7.

Ett till mål blir det i matchen (16:54) och det är signerat My Kippilä. Efter att ha tagit hand om en misslyckad Örnsköldsvikpass vid mittplan avancerar My in på offensiv planhalva och sätter distinkt 1-8 i nättaket!

Matchen slutar med en 1-8 vinst för Kais Mora och man placerar sig med det på en 3:e plats i serietabellen med 30 inspelade poäng inför sista omgången innan juluppehållet. Nästa match spelas mot IBK Dalen hemma i Idre Fjäll Arena, den 15:e december 16:00. Vi ses där!