5-0 gav sjätte raka!

21 januari 2019 12:40

KAIS Mora IF har börjat året på bästa möjliga vis. Jönköping stod upp bra under gårdagens drabbning, men med facit i hand så är nu Mora uppe i sex raka vinster och det ser inte ut som att de är nöjda där!

1:a perioden

Första perioden blev till en oväntad jämn sådan, speciellt med tanke på tidigare resultat lagen emellan. Givetvis tar man inte ut en seger i förskott, utan man har ett jobb på planen att göra först. Och på planen såg det ut som att KAIS Mora hade tänkt att göra det som krävs för en seger, jag räknade till tre ramträffar och minst ett par riktigt fina lägen, som Mora också bör sätta! Men Jönköping bjuder upp till dans och är en positiv överraskning, inte bara i den här perioden (matchen) utan är en uppstickare även i SSL i år. De ställer sig inte bara på den egna planhalvan och väntar på misstag från Mora, utan försöker med vilja och kraft att göra match av det hela, och Hill i Mora målet står för tre frilägesräddningar och förnekar Jönköping och liksom Mora ett ledningsmål. 0-0 står sig perioden ut, även om det känns som fördel Mora inför den 2:a perioden.

2:a perioden

Om den 1:a perioden blev beskriven som en relativt jämn historia, måste den 2:a beskrivas som dess motsatts. Mora tar tag i takpinnen och börjar föra matchen nästan omgående. Det dröjer cirka 5 minuter innan Malin Alkelöw presenterar sig som matchens första målskytt och hon assisterades såklart av centerkollegan Anna Wijk. Och mindre än minuten senare får vi också 2-0 på tavlan. En hög press som ger utdelning, Lina Svarfvar är den som sätter bollen i nät. KAIS Mora har rejält momentum i den här delen av matchen, man tar sig förbi sina motståndare och levererar passningar på bladen, det är bara att bollen ska korsa mållinjen som fattas... Och här ska Jönköping faktiskt skatta sig lyckliga över att resultatet inte rinner iväg. Jönköping jobbar sig in i perioden igen, men när Anna Wijk gör 3-0, 16:53 är mitten perioden punkterad.

3:e perioden

Denna perioden börjar som den första, en återigen en ganska jämn tillställning. KAIS Mora är det det bättre laget även om Jönköping gör det bra. 11:01 stannar klockan på när Lina Svarfvar gör sitt andra mål, det på en läcker lite lyftning av Johanna Hultgren. 4-0 och i det här läget har Jönköping (som jag ser det) två val. Fallera och börja fokusera på nästa match, eller att fortsätta kämpa och hoppas att man får utdelning på sina chanser. Jag skulle bestämt vilja påstå att de valde det senare alternativet. Det är inte många lag i serien som har modet att försöka pressa högt på Moras backar, ett bra försök. Men måste samtidigt måste jag säga, ännu bättre löst av KAIS!

Men även denna preiod blir målsnål, skotten i sista perioden slutar förvisso 19-8 till Mora och det kändes absolut som att ett par bollar till kunnat rulla in. En boll till fick vi i alla fall se i nät, 19:48 fick Moa G fick förtroendet från straffpunkten, snyggt och säkert satte hon då också 5-0. 5-0 betyder också att Amanda Hill och KAIS Mora höll sin andra nolla denna säsong!

Det var en underhållande innebandymatch för publiken i Idre Fjäll Arena, många lägen för båda lagen. Och med lite mer skärpa i avslutningslägena hade vi fått ser ett par flera mål. Samtidigt får man inte ta räddningarna ifrån de båda Målvakterna.

Målskyttar hemmalag: Lina Svarfvar 2x, Malin Alkelöw, Anna Wijk och Moa Gustafsson.

Nästa helg, närmare bestämt lördagen den 26:e Januari 16:00 tar KAIS Mora IF emot Malmö FBC i Idre Fjäll Arena. Vi ses där!