23 Mar 1 match

KAIS Mora helt utan chans mot Salem

8 oktober 2018 07:55

Salem visade varför man kvalat till SSL dom 2 senaste säsongerna i helgens match mot KAIS Mora

Det blev förlust i Allsvenskans tredje match för säsongen för herrarna, Salem visade sig vara alldeles för bra.

Första perioden var ett ställningskrig där båda lagen kände på varann, jag tror Salem varit imponerade av KAIS Moras start av säsongen att man spelade lite avvaktande för att lära känna sin motståndare först.

Men i början av 2a perioden gjorde Salem 4 mål på 4 skott och efter 6 min in stod de 5-1 Salem, och matchen var över.

3e perioden kändes lite avslaget och KAIS Mora var aldrig riktigt nära.slutsiffrorna skrev till 8-3

Det som måste bli bättre framöver är passningsprocenten, en kavalkad av felpassningar stod i centrum denna Söndag.

Power Play, det var dåligt återigen, i denna match hade Salem mer boll i Moras PP.

För att hitta ljusglimtar vill jag nog lyfta fram backparet Marcus Persson/Magnus Sjödin, dom skapade inte lika mycket denna match men skötte sig bra i defensiven. Även Jacob Lundmark sista halva matchen är bra, han skapar en del farliga chanser. Piggt inhopp av William Tara Eriksson också.

Salem borta är ingen match som herrarna normalt sett ska åka och kunna hämta poäng i, Salem är bra, och med 99% kommer kvala till SSL för tredje året i rad, det är inte i dessa matcher poängen ska hämtas in.

Nästa helg tar KAIS Mora emot Hagunda. Hagunda är ett annat tänkt topplag, och matcherna mot dom har genom åren alltid varit hårda och jämna.